Trabzonspor Medical Park Başkanı Abiş Hopikoğlu kaybedilen Banvit maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Hopikoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.  “Son derece özverili bir şekilde mücadele eden ve Trabzon’da basket kültürünün tam olarak yerleşmesi için büyük fedakarlık yapan bir ekibe, bugün sahada yapılanları çok büyük bir haksızlık olarak görüyoruz. Bugün sahada tam anlamıyla hakem rezaleti yaşanmıştır. Hakem üçlüsünden özellikle Erşan Kartal’ın, saha içerisinde kuralları işletmek yerine, seyirci ile karşılıklı 3 kez küfürleşmesini, tribüne dönüp hareket yapmasını ve takımın ceza almasını sağlamak için gereken tüm provokasyonu yapmasını protesto ediyoruz. 

Yine de bizlerin sağduyusuyla, bu haksızlıklara rağmen herhangi bir olayın çıkması engellenmiştir. Hakemler, kendi dile getirdikleri kelimelerle, buraya çok önyargılı gelmekte ve “Futbol taraftarı gibisiniz” diyerek de önyargılarını sürdürmektedirler. Banvit gibi lider bir takıma karşı mükemmel bir oyun ortaya koyan oyuncularım ve teknik heyetimi tek tek tebrik ediyorum. Bugün yaşanan hakem faciasını, basketbol camiasının vicdanına sunuyorum. 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel’in ve hakem kurulunun bu maçı özel olarak tekrar izlemelerini rica ediyorum. Ayrıca; seyircimize ve yöneticilerimize küfreden hakem hakkında da yasal işlem başlatmak amacıyla tutanak tutturduğumuzu ve bu konuda gerekli tüm adımları atacağımızı ve bu haksızlığın peşini asla bırakmayacağımızı kamuoyunun bilmesini isterim.” dedi.