Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ile İlker Koç’unsorularını yanıtladı. Hopikoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Hopikoğlu’nun Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

Olağanüstü Genel Kurul Kararı neden alındı?

Olağanüstü Genel Kurul Kararı, çok özel sebeplerden dolayı alınmadı. Birazcık ekibi yenileme olayı diyebiliriz. Basketbol ekibinin futbola kaymasından sonra bize destek verebilecek, tavsiye verebilecek arkadaşları bünyeye katmak, yeni yapılanmada basketbol ağırlıklı bir yapı kurmak için böyle bir karar aldık.

Hopikoğlu’nun karşısına çıkacak bir aday yok mu?

Karşımıza şu ana kadar başka bir aday çıkmadı. Her branşta sevenler kadar sevmeyenler de var. Bu olacak. Çok olağan bir şey. Basketbolumuz ilerlesin diye eleştiren arkadaşlar oldu. Çok belirgin bir yapılanma ya da muhalif bir duruş yok. Trabzonspor’da basketbol yaşatılmaya çalışılan bir branş. Biz ve arkadaşlarımızın fedakarlıklarıyla ayakta tutulmaya çalışılan bir branş. Öyle kolay bir iş değil. Herkesin, gelip bu yükün altına girmek gibi bir hevesi yok.

“Maliyetli transfer yapılıyor” eleştirileri hakkında…

Bu ölçüyü nereden aldığınıza bağlı. Camiadan tabi ki beklentiler her zaman yüksek. Hangi branş olursa olsun bir baskı yaratıyor. Bakıldığında 30-40 milyon Euro’ya kadro kuranlar da var,2-3 milyon dolarla da bu yarışa ortak olanlar da var. Biz hep 3,5  - 4 milyon dolar bandında devam ettik. Şu anda kurulan takım 2 milyon dolarlık bir takım.

“FIBA nezdinde problemimiz kalmadı”

Basketbol branşı iş adamlarımızın ilgi duyduğu, herkesin ilgilendiği bir branş değil. Yeni yeni bazı holdingler farkındalık oluşturuyor. Takımlarımızın elde ettiği başarıyla doğru orantılı bir ilgi oluştu. Ama bizim seviyemizdeki takımlar için yeterli seviyeye gelmiş değil. Mali problemler herkesin problemi. Çok az bir gelirimiz var. Biz yine de FIBA nezdindeki borçlarımızı yapılandırdık ve bir kısmını ödedik. Dolayısıyla oradaki yasağımız kalktı. FIFA nezdinde artık hiçbir sıkıntımız kalmadı. Bunu kalıcı anlamda devam ettirmek için Basketbol Federasyonu’nun da katkıları var. Yabana atmamak lazım. Radyospor vasıtasıyla da teşekkürlerimi iletiyorum.