Basketbol Süper Ligi’nin 28.haftasında Trabzonspor, evinde Yeşilgiresun Belediyespor’u konuk etti. Ligin küme düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta heyecan hiç durmadı ve son saniyeleri daha iyi oynayan ev sahibi, maçı 100-95 kazandı.

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor 10.galibiyetini aldı, Yeşilgiresun Belediyespor ise 19.kez kaybetti.

MAÇIN ÖYKÜSÜ

Maç Jefferson ile Burak’ın karşılıklı sayılarıyla başladı ve ilk üç buçuk dakika 8-8’lik eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Yeşilgiresun Boynton ve Buford’la üst üste basketler bularak çeyreğin son 4 dakikasına 16-8 önde gitti. Eldridge ile farkı kapatmaya çalışan ev sahibine aynı ikiliyle yanıt veren konuk ekip, ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Jefferson ile Ozan’ın sayılarıyla start aldı. Burak ve Vasiliuskas ile kolay sayılar bulan Trabzonspor, çeyreğin 3 dakikasının ardından skoru 31-29’a getirdi. Bu andan sonra hücumda duran rakibine karşı Jefferson ve Buford ile isabetler bulan konuk ekip, skoru 40-31’e getirdi. Bu dakikadan sonra Alper’in üst üste iki üçlüğüyle farkın çift hanelere çıkmasına izin vermeyen Trabzonspor, devre bitiminde skoru 43-45’e getirerek farkı 2 sayıya kadar düşürerek soyunma odasına gitti.

İkinci yarı ikinci çeyrekte olduğu gibi Jefferson ve Ozan’ın sayılarıyla başladı. Eldridge’den gelen üçlük sonrasında ev sahibi 48-47’de ilk kez öne geçti. Bora Hun Paçun, Eldridge ve Alper’in sayılarına James’in üst üste isabetleri ve Boynton’la cevap vermeye çalışan Yeşilgiresun, televizyon molasına 62-61 geride girdi. Moladan sonra Jefferson takımı adına sahaya hücumda ağırlığını koydu ve üst üste 8 sayı kaydetti. James’in Jefferson’dan sonra sazı eline almasıyla farkı yeniden 9 sayılara kadar çıkaran konuk ekip, Vasiliuskas ve Eldridge’e engel olamayınca son çeyreğe 75-79 önde girdi.

Son çeyrek Eldridge ve Jefferson’ın sayılarıyla başladı. Jefferson ve Enes’in isabetleriyle skoru 84-78’e getiren konuk ekibe Vasiliuskas üst üste iki üçlükle yanıt verdi. Son 6 dakikaya 84-84’lük eşitlikle girildi. Tempoların çok düştüğü ve uzun süre oynayan oyuncuların yorgunluklarının göze çarptığı bu bölümde Boynton’ın isabetleriyle konuk ekip son 3 dakikaya 88-87 önde girdi. Vasiliuskas’ın basketiyle maçın bitimine 2.41 kala molaya ev sahibi 1 sayı önde gitti. Alper’in üçlüğü ve Ozan’ın basketiyle Trabzonspor son bir buçuk dakikaya 5 sayı farkla önde gitti. Rashad James üçlüğü gönderdi. Son 52 saniye girilirken Trabzonspor molaya gitti. Ozan’ın basketine James üçlükle yanıt verdi. Eldridge, 14 saniye kala 2’de 2 atarak farkı 3 sayıya çıkardı. Yeşilgiresun son hücumu kullanamayarak maçı 100-95 kaybetti.

MAÇIN ADAMI

Osiris Eldridge. İlk yarıyı 5 sayıyla kapatan Amerikalı yıldız, maçın ikinci yarısında içeriden dışarıdan veya serbest atış çizgisinden mükemmel bir performans ortaya koyarak takımının geri dönüşünün mimarı oldu. Çok kritik 2 serbest atışta da isabet bulan Eldridge, maçı 25 sayı 4 ribaunt 5 asistle tamamladı.

MAÇIN KIRILMA ANI

Yeşilgiresun’un son hücumda bir türlü istediği oyunu oynayamaması sonucu Rashad James’in çok uzaklardan üçlük deneyip kaçırması ve sonrasında serbest atış atan Jefferson’ın ilk atışı kaçırması, maçın kırılma anı oldu.