A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (F) Grubu'ndaki 7. maçında deplasmanda Portekiz'i 79-69 yendi. 


Portekiz, karşılaşmaya 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla başlarken, Türkiye, Semih ve Sinan ile etkili oldu. Boyalı alan savunmasında açıklar veren milliler karşısında Claudio Fonseca ile etkili olan ev sahibi takım, ilk 5 dakikayı 14-9 önde geçti. Türkiye, Ender ve İlkan ile skor bulmasına karşın, Portekiz ilk periyodu 21-17 önde geçti. 

Doğuş'un etkili oyunuyla 2. periyoda giren (A) Milli Basketbol Takımı, savunmadaki direncini de artırınca önce skorda dengeyi kurdu (25-25), ardından da 15. dakikada Doğuş-İlkan ikilisinin sayılarıyla maçta ilk kez öne geçti: (25-29). Pota altını İlkan ile iyi kullanan Milliler, farkı 8 sayıya kadar çıkartırken, Portekiz üst üste 2 hücumdan sayı üretince Türkiye devreyi 4 sayı farkla 35-31 üstün 
tamamladı. 

3. periyoda Kerem Gönlüm-İlkan Karaman ikilisinin basketleriyle başlayan Türkiye, rakibinin 3 sayılık basketlerine engel olamadı. Joao Santos ve Claudio Fonseca ile farkı eriten Portekiz, 26. dakikada skorda dengeyi kurdu: (45-45). Yaptığı top kayıplarıyla üst üste hücumlardan boş dönen ay-yıldızlılar karşısında Portekiz, son 10 dakikaya 5 sayı farkla (52-47) önde girdi. 

Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Ender Arslan ile final periyodunun ilk dakikalarında skor bulan, Joao Gomes'in sayılarına da Furkan Aldemir ile cevap veren Türkiye, son 5 dakikaya 60-59 önde girdi. Türkiye, İlkan Karaman'ın pota altından, Ender Arslan'ın da dış atışlardan bulduğu sayılarla kontrolü elinde tutarken, karşılaşmadan 79-69 galip ayrıldı. 

(A) Milli Basketbol Takımı'nda 21 sayıyla oynayan İlkan Karaman ve maçı 19 sayıyla tamamlayan Ender Arslan, galibiyette önemli rol oynadı. 


Editör: TE Bilişim