Artvin'de yapılan Bölge Şampiyonası'nda Erzincan Fen Lisesini 84-15 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Ata Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, 2. maçında Ardahan Kazım Karabekir Meslek Lisesini 55-12, son maçında Iğdır Milli Eğitim Vakfı Anadolu Lisesini 73-22’lik net skorla yenerek mayısta Samsun'da yapılacak olan Türkiye Basketbol Şampiyonası Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı.

Kurtuluş Kadıoğlu ve Can Cuvalcıoğlu eşliğinde çalışan Trabzon Ata Eğitim Kurumları Basketbol Takımı; Yiğit Özkan, Morris Baris Ubochi, Mehmet Eren Altuntaş, Yusuf Seçen, Ata Atasoy, Deniz Ata Bahadır, Vigan Gashi, Ogün Cüre, Barış Tütüncü ve Berkihan Yiğit Büke, İdoll Pallusi ve Dursun Kutay Erol’dan oluşuyor. Trabzon’da yapılan il müsabakalarında zorlanmadan bölge şampiyonasına katılan Ata Eğitim Kurumları Basketbol Takımı Artvin’de ki bölge şampiyonasını da kolay geçti.

Özel Ata Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Yasemin Atasoy; kültür sanat alanlarında olduğu gibi spor alanında da gençlerimizin destekçisi olduğunu belirterek şampiyonluğun Trabzon’a hayırlı olması dilekleriyle, “Bu başarıda emeği geçen hocaları, yönetimi ve sporcularımızı tebrik eder Samsun'da yapılacak Türkiye Basketbol Şampiyonası Yarı Finallerinde başarılar dilerim” dedi.

Müsabakada ilgili görseller eşliğinde dünya çocukları adına barış ve kardeşlik mesajları iletildi. Çok sayıda velinin yanı sıra Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov konuklar arasındaydı.

Ata Koleji Kurucu Müdürü Yasemin Atasoy; sevgi, saygı, kardeşlik ve hoşgörüye gereksinimimiz olan bu günlerde hem ülkemiz hem de dünyada barış içerisinde yaşamanın gerekliliği konusuna vurgu yaptığı konuşmasında çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.