Karşılaşmada Trabzonspor'dan Jonathan Gibson 28 sayıyla en skorer isim olurken, Brown 16, Kerem Özkan 15 ve Russel Robinson ise 13 sayı kaydetti. Türk Telekom'da ise Ceyhun Altay 24 ve Kaspars Kambala 15 ve Ali Karadeniz 11 sayı kaydetti.
 
Maçın ilk dakikalarında karşılıklı sayılar bulan iki ekipten Türk Telekom ilk dakikalarda 5 sayıyla öne geçmeyi başardı. Polat Kaya ile dışardan ve Kerem Özkan ile içerden sayılar bulan Trabzonspor karşısında konuk ekip Kambala ile etkili oldu. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyodun son dakikalarında Trabzonspor Gibson'ın sayısıyla ilk periyodu 18-17 önde geçti.
 
İkinci çeyrekçe Ceyhun'un üçlüğüne karşılık bordo-mavililer John Randle ile cevap verdi. Bu dakikalarda üstünlük sürekli el değiştirirken Türk Telekom'un yaptığı top kayıpları neticesinde ev sahibi ekip öne geçmeyi başardı. Randle ve Gibson'ın etkili oyunları neticesinde Trabzonspor sayı farkını altıya çıkardı. Mola alan Türk Telekom üst üste atışlar kaçırarak farkı kapatamadı ve Trabzonspor ilk devreyi 41-35 üstünlükle tamamladı.
 
Üçüncü çeyreğe Ali Karadeniz'in pota altından bulduğu sayıyla başlayan Türk Telekom, bu çeyreğin ilk 5 dakikasında top kayıpları yapmaya devam edince Trabzonspor 12 sayılık fark yakaladı. Bu periyodun son dakikalarında Eugene Brown ile etkili olan Trabzonspor, yakaladığı fırsatları değerlendirerek son periyoda 62-51 önde girdi.
 
Ceyhun Yorkbet Altay'ın üçlüğüyle başlayan son periyotta Türk Telekom, sayı farkını 8'e kadar indirse de dışardan yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve Trabzonspor'da hızlı hücumlarla az adamla yakaladığı Türk Telekom savunmasına karşı kolay sayılar buldu ve sayı farkı yeniden 12 oldu. Kalan dakikalarda ilerde baskı kurup rakibine baskı sağlayan Ankara temsilcisi, Muratcan Güler ve Ceyhun ile etkili olarak sayı farkını 8'e indirdi. Son dakikalarda savunma sertliğini artıran Türk Telekom Ceyhun'un üçlüğüyle sayı farkını 5'e indirse de, maçın hakemi Türk Telekom'da Uğur Öğüt'e teknik faule hükmedince Gibson kullandığı 4 serbest atışı da sayıya çevirerek farkı yeniden açtı. Son dakikalarda farkı indiremeyen Türk Telekom salondan 89-78 mağlup ayrıldı.
 
1. Periyot: 18-17 
2. Periyot: 23-18 
3. Periyot: 21-16 
4. Periyot: 27-27
 
Salon: Hayri Gür, Trabzon
TRABZONSPOR (89): Russel Robinson Jr. 13 (4 asist), Polat Kaya 3, Eugene Brown 16 (3 ribaund – 3 asist), Levent Bilgin 3 (3 ribaund-2 asist), Serhat Büker 1 (2 ribaund), Oktay Yılmaz (2 ribaund), İsmet Alkan, Jonathan Gibson 28 (3 ribaund-6 asist), Faik Can Nurkan, John Randle 10 (7 ribaund), Kaan Üner, Kerem Özkan 15 (6 ribaund – 3 asist)
TÜRK TELEKOM (78): Muratcan Güler 8 (4 ribaund - 3 asist), Nedim Yücel 6 (6 ribaund - 1 asist), Ali Karadeniz 11 (5 ribaund), Darius Washington, Bekir Yarangüme 9 (9 ribaund - 2 asist), Barış Gökalp, Gökhan Karabıyık, Aleksandar Capin (2 ribaund - 2 asist), Can Uğur Öğüt 5 (4 ribaund - 1 asist), Ceyhun Altay 24 (6 ribaund – 3 asist), Kaspars Kambala 15 (5 ribaund – 3 asist)

 

Editör: TE Bilişim