Trabzonspor Basketbol takımı maddi imkansızlık nedeniyle genel kurul kararı alamazken, Muharrem Usta’nın desteğiyle beraber genel kurul kararı aldı. Trabzonspor kongre kararı alırken, diğer takımlar yeni sezona hazırlanıyordu. Trabzonspor MP, geç kongre kararı almanın bedelini ilk haftalarda ödedi. 1 haftada transfer yapmak zorunda kalan Trabzonspor Basketbol Takımı, kamp yapma şansı olmayan oyuncuların birbirini tanıması için hazırlık maçları yaptı. Antrenman yapmadan sezona başlayan Trabzonspor, ilk haftalarda büyük sıkıntılar yaşayarak başladı.

“Trabzonspor Basketbol Takımı düşer” denmeye başlandığı dönemde takımına inanan yönetim, hoca değişikliği yaparak başarıya odaklanmış şekilde transferlere ara vermeden devam etti.

Sezonun ikinci yarısında oynadığı basketbol ile büyük takımlara sahayı dar eden Trabzonspor Basketbol takımı, bu sefer hakemlerin kaybettirdiği puanlar ile Avrupa'dan uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Sezon içerisinde sakatlıklar nedeniyle önemli oyuncularını da kaybetmesine rağmen sezonu 9. Sırada tamamlamayı başaran Trabzonspor Basketbol takımı, Avrupa’ya %95 oranında gitmeye hak kazandı.

Trabzonspor Basketbol takımı alt yapısında gösterdiği başarı ile de dikkat çekerken, Trabzon şehrine yeni bir kültür kazandırılmış oldu.

HaberTS.com sitesi olarak, gelecek sezon şampiyonluk beklediğimiz Trabzonspor Basketbol Takımı’ nda emeği olan herkese sonsuz teşekkür ederiz.
Editör: TE Bilişim