Bu isim çoğunuza bir çağırışım yapmayabilir ancak ligin en iyi savunmacılarından biri olduğunu çok kısa bir araştırmayla öğrenebilirsiniz. Hatta ben size yardımcı olayım. 2004 yılında Boston Celtics tarafından draft edilen Tony Allen 3 kez (2012,2013,2015) en iyi savunma beşine ve 3 kez (2011,2016,2017) en iyi ikinci savunma beşine seçilmiş bir isim. Tüm bu istatistiklerden daha önemli olan ise; Kobe Bryant, 20 yıllık NBA kariyerinde Tony Allen’dan karşılaştığım en iyi savunmacı diye bahsediyor. Önümüzdeki sezon New Orleans Pelicans forması giyecek olan Tony Allen’ın 9 numaralı forması, eski takımı Memphis Grizzlies tarafından emekliye ayrılacak.

Memphis Grizzlies’in sahibi Robert J. Pera, Tonny Allen’dan şu sözlerle bahsediyor:

“Tony, Grizzlies’in 7 sezon üst üste playoff yapmasının ardındaki itici güçtü. O, tutkusunu sahada olduğu her an oyuna yansıttı ve bu paha biçilemez. Bütün organizasyon adına ona teşekkür etmek istiyorum. 9 numaraları formanın FedExForum’da asılı olmasından gurur duyacağız.”
Takımın genel menejeri Chris Wallace ise şunları söyledi:

“Tony sonsuza dek bizim bir parçamız olacak. Eğer o ve onun getirdiği inanılmaz enerji olmasaydı asla 7 yıl üst üste playoff yapamazdık. Onu ve ailesini çok özleyeceğiz, takıma ve Memphis şehrine yaptığı etki asla unutulmayacak.”
Tony Allen’ın, Memphis’in 9 numaralı formayı emekli edeceğini öğrendikten sonraki tepski de oldukça duygusaldı.

Editör: TE Bilişim