2015-2016 Sezonu için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor Medical Park adına tecrübeli kaptan Alper Saruhan değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor Medical Park’ı nasıl bir 2015-2016 sezonu bekliyor?

Geçen sene hedeflerimizi yükselttik. Bu sene özellikle Avrupa’da yeni hedeflerimiz var çünkü bu sezon Eurocup’ta mücadele edeceğiz. Eurocup maratonunda son dört takım arasında olmayı hedefliyoruz. Geçen seneye göre daha genç, dinamik ve daha güçlü bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi iki tane yabancımız Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek, onlar da gelince tam kadro olacağız.

Alper Saruhan: “Geçen Sezon Yakaladığımız Başarılar Tesadüf Değildi”

Nenad Markovic, geçen sezon Darüşşafaka Doğuş’u eleyen Trabzonspor’un başarısının sürpriz olarak addedilmesine katılmadığını söyledi. Sen bu konuda neler düşünüyorsun?

Hocamızın da dediği gibi artık takımların arasındaki seviye farkı azaldı, özellikle de yabancı kuralının değişmesinden sonra. Geçen sezon biz çok iyi bir çıkış yakaladık bu bir şans olamazdı. Çok fazla ve ciddi bir özveri ile çalıştık. Taraftarımızın da desteği ile aldığımız başarılar kaçınılmaz sondu bence. Hatta Efes serisinde de ben bir maç kazanarak seriyi uzatabileceğimize inanmıştım ama onu başaramadık.

Alper Saruhan: “Çok Büyük Bir Camianın Sporcularıyız, Hedeflerimiz Her Zaman Büyüktür ”

Bu sezon sağlam bir takım kurdunuz, ligde tecrübeli yerli ve yabancı oyuncular transfer ettiniz. Bu oyuncuların arasındaki ilişkiler nasıl?

Geçen sezondan üç yabancımız sabit kaldı. Türklerden ise sadece ben kaldım. Yeni gelen oyuncular ile beraber daha önce çalışma fırsatım olmuştu. Yeni oyuncular buraya gelirken en önemli şey bu takıma karakter koymaları. Biz çok büyük bir camianın sporcularıyız, hedeflerimiz her zaman büyüktür. Şu an için gözlemlediğim kadarıyla tüm oyuncular arasında bir ahenk var. Zaten Bolu’da kamp yapmamızın sebebi de takım kimyasını oluşturmak. Takımın arasında bağ oluştuğu zaman en kötü zamanlarda o bağ bizleri sıkıntıdan kurtarıyor. Birbirimize hem savunmada hem hücumda destek olmamız da bu bağ sayesinde oluyor. Bence Trabzonspor’u çok güzel günler bekliyor…