Ligin açılış haftasının ilk büyük maçında Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda taraftarı önünde Trabzonspor'dan 3 puanı koparttı! Bilic'in Kartal'ı, Olcay ve yeni transfer Gökhan Töre ile zafere ikinci yarıda uzandı, Mustafa Akçay'ın Trabzonspor'u ilk yenilgisiyle lige istediği gibi başlayamadı: 2-0

Beşiktaş'ta, Trabzonspor karşısında forvette Mustafa Pektemek görev yaptı.

Teknik direktör Slaven Bilic, sakatlıktan yeni kurtulan Portekizli futbolcu Hugo Almeida'yı yedek soyundurup, forvetteki tercihini Mustafa'dan yana kullandı. Siyah-beyazlılarda, savunmada Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude ve Ersan Adem Gülüm görev yaparken, orta alanda Dentinho, Hutchinson, Fernandes, Veli Kavlak ve Olcay Şahan forma giydi.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, Almeida, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, İbrahim Toraman, Necip Uysal ve Muhammed Demirci yer aldı.

Bilic'in ilk sınavı
Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması, siyah-beyazlıların yeni teknik direktörü Slaven Bilic'in ilk resmi sınavı oldu.

Hırvat teknik adam, Trabzonspor maçıyla takımının maçında ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

Yeni transferler görücüye çıktı
Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı sezonun ilk resmi maçında yeni transferler ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Siyah-beyazlıların bu sezon kadroya kattığı Tolga Zengin ve Atiba Hutchinson yeni takımlarıyla ilk lig maçına çıktılar. Daha önce Beşiktaş forması giyen yeni transfer Serdar Kurtuluş ise uzun bir aradan sonra Beşiktaş formasıyla sahada yer aldı.

Franco kadroda yok
Siyah-beyazlılarda yeni transfer Pedro Franco, yabancı kontenjanına takıldı ve 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Yabancı oyunculardan Fernandes, Sivok, Dentinho, Escude ve Hutchinson ilk 11'de forma giyerken, Almeida ise yedekler arasında yer aldı. Michael Eneramo ve Filip Holosko ise sakatlıkları nedeniyle forma şansı bulamadı.

Tolga Zengin'in heyecanı
Beşiktaş-Trabzonspor maçı, siyah-beyazlıların yeni transferi Tolga Zengin için ayrı bir anlam taşıdı.

Transfer döneminde Trabzonspor'dan alınan milli kaleci, yeni takımıyla ilk resmi maçını eski takımı Trabzonspor'a karşı forma giymenin heyecanını yaşadı.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde Tolga'yı tribünlere çağırarak destek verdi. Tolga, karşılaşma öncesi Trabzonspor yedek kulübesine giderek, eksi takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Bu arada Beşiktaş'ta Tomas Sivok sahaya kaptan olarak çıktı.

Esame listesinde yanlışlık
Karşılaşma öncesinde basın mensuplarına dağıtılan esame listesinde yanlışlık yapıldı.

İlk gelen listede Beşiktaş'ta Michael Eneramo ilk 11'de gösterilirken, Atiba Hutchinson ise kadroda yer almadı. Daha sonra bu yanlışlık düzeltildi ve Nijeryalı futbolcunun yerine Hutchinson kadroya yazıldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk sınav
Son 12 sezonda 2. kez lige kendi sahasında "merhaba" diyen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nın yeniden yapımı için yıkım aşamasında bu sezon derbiler ve yüksek önem taşıyan bazı maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk sınavını Trabzonspor'a karşı verdi.

Siyah-beyazlılar, 76 bin 92 kişilik tribün kapasiteliyle Türkiye'nin en çok seyirci olan stadı durumundaki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez resmi bir maça evsahibi takım sıfatıyla çıktı.

Yaklaşık 50 bin sporsever
Beşiktaş'ı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ilk resmi maçında taraftarları yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın başlangıcında tribünlerde yer alan yaklaşık 50 bin sporsever, takımlarını destekledi.

"Her yer Taksim, her yer direniş"
Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Zaman zaman "Her yer İnönü, her yer Beşiktaş" tezahüratları yapan taraftarlar, maçın başlamasına kısa bir süre kala da "Her yer Taksim, her yer direniş" diye uzun süre tempo tuttu.

Kale arkasından kapalı tribüne geçtiler
Atatürk Olimpiyat Stadı kale arkası tribünde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, maçın başlamasına yaklaşık bir saat kala, aradaki engelden geçerek, protokol tribününün karşısındaki kapalı tribüne geçti.

Siyah formayla oynadılar
Beşiktaş, sezonun ilk lig maçında siyah formayla mücadele etti.

Siyah-beyazlı kulübün 110. kuruluş yılı nedeniyle adidas tarafından özel olarak hazırlanan ve taraftarlar için dün satışa çıkarılan siyah formalar ligin ilk haftasında kullanıldı.

Mustafa Reşit Akçay'la ilk...
Beşiktaş ile Trabzonspor takımları arasında yapılan 2013-2014 sezonunun ilk hafta maçında Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bordo-mavili takımın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig'de ilk heyecanı yaşadı.

Bordo-mavili kulübün 26 Mayıs 2013'te yapılan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Hacıosmanoğlu, başkan sıfatıyla Süper Lig'de ilk karşılaşmayı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda izledi. Hacıosmanoğlu, derbilerde deplasman takımı taraftarına uygulanan yasağı protesto etmek amacıyla çocuklarıyla birlikte maçı protokol tribünü yerine Beşiktaşlı taraftarlarla birlikte seyretti.

Kulüpte yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Tolunay Kafkas'ın yerine teknik direktörlüğe getirilen Akçay ise kariyerinde ilk kez Süper Lig maçında sahaya çıktı.

Ayrıntılar geliyor...