Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Trabzonspor'da forma giyen 30 yaşındaki Bora Hun Paçun, yaşadığı ağır sakatlık ve olumsuzluklar nedeniyle basketboldan kopma noktasındayken Trabzonspor'la yeniden doğduğunu söyledi.

Basketbola Tuborg takımının altyapısında başlayan Bora Hun, Trabzonspor dışında Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Banvit, Darüşşafaka, Aliağa Petkim, Yeşilgiresun Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Socar Petkimspor, Antalya Büyükşehir Belediyespor ve İstanbul Teknik Üniversitesi formalarını giydi.

Trabzonspor'da ilk maçını ligin 11. haftasında, 16 Aralık 2017'de Demir İnşaat Büyükçekmece takımına karşı oynayan Bora Hun Paçun, bordo-mavili formayla 19 müsabakada görev aldı.

Bora Hun, basketbola şans eseri başladığını kaydetti.

Türkiye'de genelde çocukların futbola meraklı olduğunu anlatan Bora Hun, "Ben futbol oynarken okul bahçesinde bir basketbol antrenörü tarafından keşfedildim. Basketbola o sayede başladım." dedi.

İki sezon önce ağır bir sakatlık geçirdiğini ifade eden Bora Hun Paçun, "Geçen sezonu Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde geçirdim. Sonrasında istediğim yerlerden istediğim kontratları bulamadım. Evde oturup beklerken bir gün Trabzonspor aradı. 'Böyle bir fırsatı kaçırmak olmaz.' diyerek koşarak geldim buraya. Basketboldan kopma noktasında iken Trabzonspor'la yeniden doğdum denilebilir." diye konuştu.

Bordo-mavili oyuncu, başantrenör Ozan Bulkaz göreve geldikten sonra hedefi play-off olarak belirlediklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oynadığımız 12 maçın 6'sını kazandık. Tam avantajlı bir konuma geldiğimizde diğer takımlarda da olan maddi problemler bizde biraz daha üst seviye olduğu için yabancı oyuncular ayrılma karar aldılar. Kararlarına saygı duyuyorum. Sonuçta onlar da bizim takım arkadaşlarımız. Bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç başladı. Üst üste 3 maç kaybettik, kendimizi biraz tehlikeli bölgelerde gördük gibi oldu. Unutulmayan Yeşilgiresun Belediyespor maçında o sıkıntıyı atlattık."

"KULÜBÜMÜZ İÇİN MÜCADELE ETTİK"

Bora Hun Paçun, takımdaşlık duygusunun oldukça yüksek olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yabancı arkadaşlar gidince Türk oyuncular olarak oturduk, konuştuk. Türk arkadaşlarımız zaten genelde çok genç oyuncular. Burak Eşlik olsun, Ozan Anton Odabaşı olsun, zaten bu ligde ya birinci ya ikinci seneleri. Bir tek Alper Saruhan var, takım kaptanımız, tecrübeli Türk, bir de ben varım yani tecrübeli diyebileceğimiz. Biz onlarla beraber konuştuk dedik ki 'Bu iş onur mücadelesine dönüştü. Biz burada Türklerin de neler yapabileceğini göstermeliyiz.' Türklere ikinci sınıf oyuncu gözüyle bakılmaya başlandı. Fazla süre alan Türk oyuncu maalesef yok. Kulübümüz için mücadele ettik. Sonuçta başkanımız da genel menajerimiz de bu kararı alırken bizlere güvendiler. Biz de birbirimize kenetlendik. Herkes elinden geleni yaptı. Yönetimi, hocası, oyuncusu ve kulüp görevlisinin bu kadar kenetlendiği bir takımı bir daha kolay kolay görebileceğimizi zannetmiyorum."

Sağlığının el verdiği sürece basketbol oynamayı düşündüğünü belirten Paçun, "Daha 30 yaşındayım. Bir uzun oyuncu için büyük bir yaş da değil. Transfer teklifleri açısından düşünürsek, sonuçta Trabzonspor bana böyle bir fırsat vermişken ve ben böyle güzel değerlendirmişken seneye tekrar Trabzonspor'da devam etmek isterim." diyerek sözlerini tamamladı.