Geçen sezon özellikle Avrupa'da sergilediği başarılı performansla büyük alkış alan, ligde de son 8'e kalma başarısı gösteren Trabzonspor MP'nin bu yılki görüntüsü taraftarları hayal kırıklığına uğratırken, yaşanan sessizlik de endişelere yol açıyor.


Bordo Mavililer'in içinde bulunduğu duruma tepki koyan eski yönetici Bora Numanoğlu, zaman kaybetmeden planlama sürecine geçilmesi gerektiğini kaydederken çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Önümüzdeki sezonun Trabzonspor adına son derece zor geçeceğini savunan Numanoğlu, "Bu nedenle sezona geç kalmamak lazım. Bir an önce organizasyonun açıklanması, hocanın ve bütçenin belirlenmesi şart. Bunun için 1 hafta ve 10 gün bile uzun süre" ifadelerini kullandı.


Halen Trabzonspor basketbolunda gelecek seneye yönelik en ufak bir çalışma görülmediğine işaret eden Bora Numanoğlu, "Başkanın bu konuyla ilgili en ufak bir açıklaması yok. Sponsor Medical Park tarafından, Muharrem Usta tarafından basketbolla ilgili en ufak bir söylem yok. Oysa yapılacakların konunun tarafları tarafından bir an önce açıklanıyor, planlanıyor, ölçümlendiriliyor ve sunumunun gerçekleştiriliyor olması lazım. Geçen sene 17 - 20 milyon lira arasında bir bütçeyle bu takım ligi 11.sırada tamamladı. Demek ki, bu sene daha güçlü, daha dişli, daha kurumsal rakiplere karşı ne olacağı tartışılır" diye konuştu.


EN BÜYÜK SORUN YÖNETİM


Trabzonspor'un basketboldaki geleceğiyle ilgili kararını da netleştirmesi gerektiğini savunan Numanoğlu, "Trabzonspor basketbolu basketbol yapmak için mi yapacağına, yoksa yarışmacı bir takım mı olacağına dikkat etmeli. Doğru planlanmış organizasyonlar çok da büyük paralar harcanmadan başarılı olabiliyor. Trabzonspor Basketbolu iyi yönetilmediği, kötü yönetildiği için bunlar başına gelmiştir. Trabzonspor Basketbol'un en önemli sorunlarından bir tanesi yönetim problemidir. Trabzon Basketbol'un hakemlere küfür eden anlayıştan tamamen sıyrılıp  süreci yönetecek, ileri görüşlü vizyoner yöneticilere ihtiyacı var. Bu var mıdır, yok mudur bunu tartışıyor olmamız lazım. Bütün organizasyonun başı yönetimdir. Yönetim neyse altı odur. Trabzonspor'un 3 oyuncusu dışında 9 oyuncuya, 1 hocaya ihtiyacı var. Ama bana göre Trabzonspor'un ilk önce başkana bir de yönetim kuruluna ihtiyacı var. Ondan sonra hoca ve sporcu konusu gelir. Trabzonspor bana göre organizasyonda baştan sona eksik" diyerek sözlerini tamamladı.


MALA'DAN JET CEVAP


Trabzonspor MP'nin geleceği merakla beklenirken Genel Menajer Nihat Mala geleceğe yönelik söyleyebileceği net bir şeyin olmadığını kabul etti. Mala, "Şu an için sadece sezonun bitmesini bekliyoruz. Ligde henüz şampiyon bile belli değil. Trabzonspor için söyleyebileceğim net bir şey yok. İlerleyen günlerde bütçemiz ve planlamamız belli olacak" demekle yetindi.