Trabzonspor Medical Park ile Demir İnşaat Büyükçekmece arasında dün oynanan basketbol karşılaşmasının ardından hakem Zafer Yılmaz'a fiziki darp yapıldığı iddia edilmişti. Ancak bugün konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan bordo-mavili yönetim hakeme bu şekilde bir fiziki müdahalede bulunulmadığını kaydetti. 

Trabzonspor Medical Park'tan yapılan açıklama şu şekilde oldu:  

Spor Toto Basketbol Ligi 3. Haftasında (24.10.2015) Demir İnşaat Büyükçekmece ile oynadığımız karşılaşma maçın baş hakemi Zafer Yılmaz’ın hatalı kararlarına rağmen  Fair-Play kurallarına uygun bir şekilde sona ermiştir.  
Kenar yönetimimizin alınan kararlara istinaden her hangi bir sözlü veya fiziki tepki göstermediği maçın sonunda hakem Zafer Yılmaz soyunma odasına takım menajerimiz Muammer İyiterzi  nezaretinde gittiği sırada güvenlik koridorunu aşan kimliği belirnemeyen  bir taraftarın  saldırı teşebbüsü  Genel Menajerimiz Nihat Mala  taraftarından engellenerek  taraftarı  olay yerinden uzaklaştırmasıyla son bulmuştur. Jandarma tarafından yapılan incelemede Hayri Gür Spor salonunda bulunan 187 kamera teşhisinde hakem Zafer Yılmaz’a herhangi bir fiziki müdahale tespit edilememiştir.

Medya da yer alan asılsız haberlerin esas maksadının şehrimize ve kulübümüze zarar vermek olduğunu belirterek,  kasıtlı yapılan her nevi haberlerin dikkate alınmamasını kamuoyuna  sunarız. 

Editör: TE Bilişim