Spor Toto Basketbol Ligi’nin 4. haftasının en kritik mücadelelerinden biri Pınar Karşıyaka ile Trabzonspor Medikal Park arasındaydı.

Pınar Karşıyaka son periyodu büyük heyecana sahne olan maçı 74-71 kazandı.

Pınar Karşıyaka bu sonuçla 4′te 4 yaparken Trabzonspor Medikal Park da 4. mağlubiyetini aldı.

Pınar Karşıyaka, Josh Carter, Can, Kenan, Iverson ve Gabriel, Trabzonspor Medikal Park ise Odom, Hardy, Kinsey,Velickonic ve Stipanovic beşiyle maça başladı.

Maçın ilk yarısında iki takım da savunmaya ağırlık verdi. İlk çeyrek karşılıklı basketlerle geçti ve 14-13, ilk yarı ise 29-28 tamamlandı.

Üçüncü çeyrekte iki takım da tempoyu artırmaya çalıştı. Periyot boyunca Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medikal Park birbirlerine üstünlük kuramadı ve final periyoduna 51-51′lik eşitlikle girildi.

Son çeyrek ise büyük çekişmeye sahne oldu. Hücumda ritmini bulan Trabzonspor, ilk dakikaları önde geçti. Ancak savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, 4.53 kala 59-58 öne geçti. Kalan dakikalarda büyük heyecan vardı. Son 3 dakikada Karşıyaka farkı 6 sayıya çıkardı. Ancak Trabzonspor Medikal Park pes etmedi ve Odom’un önderliğinde 1.17 kala 66-66′lık beraberliği yakaladı. Justin Carter’ın iki serbest atıştan isabet sağlaması ve Ragland’ın da uzun mesafeli atışıyla Pınar Karşıyaka son 33 saniyeye 71-66 önde girdi. Trabzonspor’dan ise cevap gecikmedi ve 4 saniyede hücum eden Odom attığı üçlüklü farkı yeniden 2 sayıya indirdi. Kalan sürede Pınar Karşıyaka, Trabzonspor Medikal Park’ın öne geçmesine izin vermedi ve -maçı 74-71 kazandı.

1. PERİYOT: 14-13, 2. PERİYOT: 29-28, 3. PERİYOT: 51-51