Bordo Mavili kulüpten yapılan açıklamada, Erşan Kartal, Halil Baldemir, Sinan İşgüder triosu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Hakem kararlarının maça damga vurduğu olaylı Anadolu Efes karşılaşması sonrası Trabzonspor Basketbol Kulübü bir açıklama yayımlayarak hakemler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İşte o açıklama;

Trabzon şehrinde yıllar öncesine dayanan önceki ismi ile “ Efes Pilsen “ takımına olan sevgi ve ilgi bugünde devam edip, Anadolu Efes’e duyulan sevgi ve ilgiye istinaden bu karşılaşmada da taraftarlarımızın rakibe ve oyuncularına herhangi bir kötü tezahüratta bulunulmamıştır.

Erşan Kartal ve Halil Baydemir’in maç boyunca almış olduğu tüm kararların rakibimizin lehine oluşu taraftarlarımızın haklı tepkisine neden olmuştur. Karşılaşmada bilhassa başhakem Erşan Kartal ve yardımcısı Halil Baydemir, çok bariz provakatör ve yanlı kararları ile maça damgasını vurmuştur.

İlgili hakem Erşan Kartal’ın basketbol camiasındaki karşılığı ve hakemliğinin tartışılır lığı çok net ortadayken Türkiye Basketbol Federasyonunun halen bu arkadaşa neden ısrarla maç vermeye çalıştığını anlayamamaktayız.

Görev ve sorumluluğu basketbolun gelişimine hizmet olan basketbol federasyonunun, basketbolun çökmesine sebep olan ve taraftarları provake ederek basketbol sevgisinden uzaklaştıran bu hakem arkadaşa ilgilerinin sebebini merak ediyoruz. Yaklaşık 10’un üzerinde takım bu arkadaşı defalarca federasyona şikâyet ettiği halde, halen bu arkadaşa neden ısrar ettiklerini kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.

Takımımızın bir yıllık emeğini açık bir şekilde çalan, nezaketli bir şekilde takımımızı destekleyen taraftarlarımızı provoke ederek güvenlik güçlerimizle karşı karşıya getirip terörist muamelesi çekilmesine sebep olan bu arkadaşın tüm ilişkilerinin araştırılması için yarın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.

Bugünkü karşılaşmada, basketbol kamuoyu ve Anadolu Efes takımının bench’ini de bu katledilmeye tanıklık etmiştir. Anadolu Efes gibi bir takımın hakem desteği ile maç kazanmasına ihtiyacı yoktur. Dolayısıyla Basketbol Federasyonu başkanı başta olmak üzere tüm kurulları bu maçı milat kabul edip bu tip hakem olaylarının önüne geçilmesi için acil önlem alınmasını ve bu hakem arkadaşlar için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Alpaslan Beşli Trabzonspor Basketbol Kulübü  Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi