Giresun Valiliği, Trabzonspor Basketbol takımı ile Yeşil Giresun arasında oynanacak karşılaşmada tuvalet yok diye taraftarın getirilmemesini istedi.

 Trabzonspor Besketol takımı ile Yeşil Giresun Basketbol takımı arasında  1 hafta sonra oynanacak karşılaşma öncesi gerilim giderek artıyor. Yeşil Giresunspor yöneticilerinin ‘Trabzonspor taraftarlarının’ güvenlik gerekçesi ile gelmemesini istemelerinin ardından şimdi de Giresun Valiliği olaya el attı. Giresun Valiliği Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile Trabzonspor Basketbol takımı yöneticilerine gönderdiği yazıda taraftarların getirilmemesini istedi.
Güvenlik gerekçesi ile böyle bir istekte bulunan Giresun Valiliğinin komşu ilin taraftarlarını koruyamayacağı endişesi taşıması ise olayın nasıl bir boyut kazandığının açık bir göstergesi.

İŞTE TRABZONSPOR BASKETBOL TAKIMINA GÖNDERİLEN YAZI:
Trabzonspor Basketbol kulübü derneğine ilgi 18 .03.2013 tarih ve 77033770-3447 (14319)/862lı yazı gereğince ilgi sayılı yazı ile Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele eden Yeşil Giresun Belediye kulübünün Müsabakalarını oynadığı 19 Eylül Kapalı Salonunda misafir takım seyirci giriş kapısı tribünü tuvalet, lavabo ve kantin hizmetlerinin müstakil olarak tesis edilmediğinde seyircilerin can, mal ve sağlık emniyetlerinin sağlanmasının mümkün olmadığı bu yüzden eksikliklerin giderilinceye kadar oynanacak müsabakalarda misafir seyirci alınmaması konusunda İl Spor Güvenlik kurulu toplantısın da karar alındı ve Misafir takım seyirci gönderilmemesi ve misafir seyircinin stadyuma alınmayacakları konusunda ilimizde bulunan spor kulüpleri ve taraftar deneklerinin ile grupların bilgilendirilmesi istenmiştir.
Bu nedenle taraftarların mağduriyet yaşanmaması için yapılacak Organizasyon dan bu kriketin unutulmaması gerekli”