Trabzonspor Medical Park Basketbol takımımızı Avrupa'nın prestijli liglerinden biri olan Euro Challenge de çeyrek finale taşıyan ve Türkiye Basketbol Liginde takımımızı iddialı bir konuma getiren Baş Antrenör Nenad Markovic ile 2 yıllık anlaşmaya varıldı. 

Ankara'da gerçekleştirilen imza töreninde kulüp başkan Abiş Hopikoğlu ve Genel Menajerimiz Nihat Mala hazır bulundu. İmza töreninde konuşan Trabzonspor Medical Park Basketbol kulübü başkanı Abiş Hopikoğlu " Nenad Markoviç hedeflerimiz doğrultusunda başarıya gideceğimiz yolda; doğru, başarılı ve hırslı bir antrenör olduğunu söyleyerek " Bilhassa Euro Challenge de 12 maçta alınan 11 galibiyet ile birlikte Trabzonspor Medical Park basketbol takımının ülke tanıtımına ve prestijine yaptığı katkı, onur ve gurur verici. 

Nenad Markovic ile 2 yıl daha anlaşmaya vardık. Ümit ediyorum ki ; Türkiye Basketbol liginde ve EuroChallenge'de belirlenen hedeflere ulaşacağız. Markovic ile yaptığımız bu 2 yıllık anlaşma Trabzonspor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum " dedi. 

Boşnak Teknik Adam Nenad Markovic ise Trabzon şehrinin ve Trabzonspor camiasının tartışılmaz bir büyüklüğü olduğunu dile getirererek " Türkiye'de olmaktan çok mutluyum, Trabzon şehri deyince insanın aklına ilk olarak Futbol şehri geliyor. Heyecanlı, hırslı, başarı isteyen bir şehir Trabzon.. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu güzel şehre ve insanlarına basketbol adına güzel şeyler yaşatmak istiyorum " diye konuştu.