Trabzonspor Basketbol resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada yönetim gerekçeyi ise şu şekilde açıkladı;

''Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği’nin, 22 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul ikinci toplantısı, önümüzdeki sezonda çok daha güçlü ve iddialı bir Trabzonspor Basketbol takımı yaratabilmek için 27 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat:12.00'a ertelenmiştir. 

Olağanüstü Genel Kurulumuz;  Yönetim Kurulu olarak halihazırda Beko 1.Lig’e çıkmış olan takımımızın finansmanı konusunda gerek Trabzonspor Yönetim Kurulu gerekse de muhtemel sponsorlar ile yaptığımız görüşmelerin sonuçlarını daha net olarak görmek istememiz, mevcut yönetim dışında başka aday bulunmaması, transfer döneminin başlamış olması sebepleriyle ertelenmiştir.

Trabzonspor Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptığımız görüşmelerde maddi konularda gereken desteğin verileceğinin belirtildiğini ifade etmek isteriz. Bununla birlikte kulübümüzün mevcut finansal koşulları altında Basketbol takımımız için ayrılabilecek bütçe konusunda tereddütlerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle Yönetim Kurulumuz “İsim Hakkı” sponsorluğu başta olmak tüm sponsorluk fırsatları hakkında çeşitli kuruluşlarla sponsorluk görüşmelerine başlamıştır.

Birkaç hafta içerisinde tüm bu girişimlerin çok daha fazlasıyla netlik kazanmasını umuyoruz.  Olağanüstü Genel Kurulumuzu da bu net bilgiler ışığında yapmayı daha sağlıklı bulduğumuzu kongre üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz''.
Editör: TE Bilişim