Avrupa’daki kötü performansının ardından koç Nenad Markovic ile yollarını ayıran ve Ahmet Kandemir’le anlaşan Trabzonspor Medical Park, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 19. hafta maçında, yeni transferleri ile birlikte ligde ve Avrupa’da yoluna başarıyla devam eden son şampiyon Pınar Karşıyaka ile Trabzon’da karşı karşıya geldi.
 
Mücadelenin ilk çeyreğinde etkili olan taraf konuk ekipti. Karadeniz ekibinden Damian Kulig’in sayılarına yıldız ismi Kenny Gabriel ve Can Altıntığ ile karşılık veren Kaf-kaf, birinci periyodu 22-18 önde kapadı. İkinci 10 dakikada da değişen olmadı. Oyuna giren her isminden skor katkısı alan İzmir temsilcisi, skor anlamında oldukça kısır geçen çeyrek sonunda devreyi 36-28 üstün bitirdi.
 
Fırtına son çeyrekte esti
 
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde dengeli bir oyun vardı. Rakibinin skor anlamında kendisine yaklaşmasına izin vermeyen Pınar Karşıyaka, final çeyreğine 52-43 önde girdi. Fakat oyunun son 10 dakikasında işler tersine döndü. Yeni transferi Courtney Fells önderliğinde üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle maçı lehine çeviren Trabzonspor Medical Park, tabelada avantajını ele geçirdi. Nefesleri kesen dilimde serbest atış çizgisinden hata yapmayan Bordo-Mavili ekip, sahadan 67-63’lük skorla galip ayrıldı.
 
Trabzonspor Medical Park’ta Damian Kulig 25 sayı, 5 ribaunt, Courtney Fells 11 sayı, 6 ribaunt, 4 asist ile takımının ve sahanın en skorer ismi oldu. Pınar Karşıyaka’da ise Kenny Gabriel 16 sayı, 16 ribaunt, Josh Carter 12 sayı, 3 ribaunt ile ön plana çıktı. 

1. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 16 - 22 PINAR KARŞIYAKA
 
2. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 28 - 36 PINAR KARŞIYAKA
 
3. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 43 - 52 PINAR KARŞIYAKA
 
4. PERİYOT: TRABZONSPOR M.P. 67 - 63 PINAR KARŞIYAKA