Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Bayburt’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, beraberlerinde Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ile Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, Bayburt Valiliği’ne gelişinde Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşıladı. Karşılama töreni sonrası Şeref Defreri’ni imzalayan Bakan Tüfenkci ve Bakan Ağbal, beraberindeki heyetle Valilik makamına geçti.

Bakan Tüfenkci’nin ziyareti vesileyle son derece memnun olduğunu bildiren Vali Pehlivan, “Bayburt ilimiz Doğu Karadeniz Bölge’mizin en nadide ve en güzel illerinden biridir. İl merkezi, ilçeleri ve köyleriyle Türkiye’mizin en huzurlu illerinin başında gelmektedir. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan istatistiklere göre asayiş bakımından İlimiz Türkiye’nin en az olay yaşanan ili olarak 81. sırada yer aldı. Bizler bunun mutluluğunu yaşadık. Gerçekten emniyet ve asayiş açısından baktığımızda meydana gelen asayiş olaylarının son derece düşük olduğunu ve yıllar itibariyle de bunun artmadığını görüyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken’i Bayburt’a görmekten son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Bayburt’ta son derece sıcak bir atmosferle karşılandığını bildiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de Bayburt’un huzur, güven ve emniyetin şehri olarak ön plana çıktığını söyledi. Bakan Tüfenkci Bayburt’un yaşanan asayiş olaylarında her zaman son sıralarda yer almasının Bayburt’u yaşanılabilir şehirler içerisinde üst sıralara taşıdığını kaydetti.

Bu açıdan Bayburt’ta yaşamanın farklı ve ayrıcalıklı olduğu vurgusunu yapan Bakan Tüfenkci, “Bu noktada Bayburt’taki değişimi dışarıdan gelen biri olarak gerçekten gözlemliyoruz. Belki içeride bulunan arkadaşlarımız bu değişimi gözlemleyemeyebilir. Fakat kendi nüfus ölçeği içerisinde bu değişimi hızla sergileyerek potansiyelini sonuna kadar kullanan illerimizin başında geliyor Bayburt. Çok değerli bakanımız ve milletvekilimiz Bayburt’u hem hükümetin gündemine hem de Türkiye’nin gündemine taşıyarak çok farklı bir bakışla mevcut potansiyelini sonuna kadar kullandırıyorlar. Bunun için Bakanımıza, milletvekilimize ve sizlere teşekkür ediyoruz. Çünkü esasında Türkiye’nin kalkınması noktasında küçük büyük demeden her bir bireyimizi mutlu etmenin, yaşadığı beldede huzur ve emniyet içerisinde refahını çoğaltma adına atmış olduğumuz adımlar, esnaflarımız noktasında onları büyütme ve geliştirme adına attığımız adımlar. Çiftçilerimize vermiş olduğumuz destekler gibi tüm bu çalışmalar, Bayburt’ta da, Erzurum’da da veya Gümüşhane’de de 81 ilimizi kalkındırma adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar. Bugün de esnaflarımızın hem kendi sorunlarını hem de ülkeye yönelik sorun ve önerilerini dinlemek adına buradayız. Maliye Bakanı’mızın da Bayburt’un vekili olması küçük yerlerin sorunları ile büyük yerlerin sorunlarını karşılaştırarak politika üretmesi bakımından ayrı bir şans olduğunu düşünüyorum. Tekrar sıcak karşılamanız dolayısıyla başta Bakanımız olmak üzere, Valimize, Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza ve değerli İl Genel Meclisi Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Valilik makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve kendisine eşlik edenlerle programına devam etmek üzere valilikten ayrıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye ziyareti sırasında, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve diğer ilgililer eşlik etti.
Kaynak: iha