Amatör Futbol Kulüplerinin bir çoğu batma noktasinda can çekişiyor. Yönetici bulamıyoruz, futbolcu maaşları sırtımızda en büyuk kambur. Futbolcuya bilinçsizce harcanan paralarla altyapıda,kurumsallaşma ve tesislesmede ne büyük yatırımlar yapılabilir hiç düşündünüz mü?
Ayrıca.. Kulüplerin, adeta dilenerek,canlarindan,çocuklarının rızkindan keserek elde ettikleri bu kıt kanaat gelirlerin..
Futbolun ve futbolcunun gelişiminde en önemli rolü oynayan teknik direktör, fizyoterapist, kondisyoner,kaleci antrenörleri ve teknik ekipmanların kalite ve sayısını artırmakta kullanılması gerekmez mi?
Bölge ve ülke futbolunun yeniden dizayn edilmesi şarttır. Sistemin ve sistemi oluşturan bireylerin tekrar tekrar gözden geçirilmesi elzem bir konu başlığıdır. Yeniden yapılandırmanin ilk şartı, geniş katılımlı istişare toplantılarının muhakkak en yakın bir zamanda baslatılmasıdır. 
Günübirlik, palyatif,spontone adımlar yerine,sistemli ve futbolun bu gününe,yarınına ışık tutacak devinimlerin sağlanması hedef alınmalıdır. Kısacasi,hepimize düşen esas görev; futbolun yapı taşlarına hizmet etmeyi şiar edinmektir.
Spor içinde futbol, çocuklarımızın zihinsel,fiziksel ve toplumsal gelişimlerine büyük katkılar sağlamaktadır. Bu farkındalığın once toplumsal faydalar gözetilerek ve asla taviz vermeden pozitif yönde kullanabilmeliyiz.
Yoksa ayağımıza sıkmaya, futbolumuzu yok etmeye devam edeceğiz. 
Ülke futbolu da farklı degildir ama futbol kenti Trabzon amatörünün durumu içler acısı bunu iyi biliyorum. Ne iç ne de uluslararasi piyasaya futbolcu ihraç edemez hale geldik. Eskiden süper ligden,bal ligine kadar her takimda 2'ser, 3'er Trabzon kökenli futbolcu olurdu.
Şimdilerde kimsecikler yok nedendir acaba diye hiç düşündünüz mü? 
Diyeceğim odur ki; 
Acil önlem alınmazsa geleceğimiz karanlıktır arkadaşlar.
Futbolcuya vermek için herkesten,her şeyden,futbolun geleceğinden,olmazsa olmazlarından kısıyor ve havan içinde su dövüyoruz farkında mısınız? 
Hedefi olsun ya da olmasın, amatör futbolcuya eğitim giderleri dışında para ödemek demek heba edilen yarınlar, çöpe atılan milyonlar demektir!
Sonuç olarak,
SPOR;
Sistem-Program-Organizasyon ve Rekor demektir.
Basarisizligimizin temel alt sorunu da bu ilkelere sahip çıkmamıs olmamızdır.
Lâkin esas mesele gelişmemiş toplumsal reflekslerimiz,eğitim, kültür ve altyapı sorunlarımızın bütünüdür. 
Futbol sadece futbol değildir amma..
Futbol bir oyun ve o oyunu oynayan hepimiz kardeşiz bunu lütfen unutmayalım!
Sevgilerimle..