Kocaeli Bilim Merkezi’nde 7 yaş ve üzeri katılımcılar için ‘4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi’ kodlama eğitimleri başlıyor.

Kocaeli Bilim Merkezi’nde Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi’nde eğitimler başlıyor. 7 ve 13 yaş arası öğrenciler için düzenlenen Kış Akademisi programında katılımcılara, Makey Makey kodlama, Makey Makey Scratch, Android Yazılım İcat Atölyesi, Arduino Yazılım, 3D Obje Tasarımı, M-Bot Scratch eğitimleri verilecek. İlkokul öğrencilerinden başlayarak tüm bireyleri bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmeyi amaçlayan Kış Akademisi’ne 100 katılımcı kayıt yaptırdı.

Bilim Merkezi’nde 23 Ocak Salı günü başlayacak Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, 2 Şubat Cuma’ya kadar devam edecek. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi’nde etkileşimli uygulamalarla, katılımcıların bilime bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunuyor. Katılımcılar bu programla bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konularında özgüvenlerini geliştiriyorlar.

Sanayi 4.0 Atölyesinde 7 ve 13 yaş arası katılımcıların, bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları yapan-yaşayan konumuna getiriyor.
Kaynak: iha