Trabzonspor'un içinde bulunduğu buhran dolu süreci düşündükçe, aklıma o meşhur  ' yedi kocalı hürmüz ' müzikali geliyor..



Nasıl mı?

'' Anlatayım ''



Sahiden de üzülmemek elde değil.

Hele ki Sayın Başkan Muharrem Usta'nın; ' bittik, el - fatiha ' deyişi, sanırım Trabzonspor'un içinde bulunduğu ahvali en net biçimde açıklar nitelikte..



Özellikle bu gibi durumlarda, araba devrilince yol gösteren çok olur. Lakin, işler bu noktaya gelmeden de baştakiler kimsenin dediklerini dikkate almazlar..



Yani demem o ki, herkes arabasını bir türlü, yakıtı tükenene kadar yürütmek taraftarıdır.

Konu Trabzonspor gibi, büyük  Allah'ın büyük bir nimeti olduğu düşünülünce varın gerisini siz düşünün..



Şimdi başkan, teşbihte hata olmaz misali, Trabzonspor'un ruhuna ' el - fatiha ' deyip, hem Trabzonspor'u öldürüp, hem de bizi güneşli günler bekliyor der gibi, pembe tablolar çizmesi ise başkanın koca bir camiayı daha da içinden çıkılmaz kör kuyulara atmakta.



Demem o ki, hadi başkan bir fatiha okuyup ' doğrucu Davud'u ' oynamakta.

Peki, milyonlarca taraftar demez mi, ' kandırılık ey bordo - mavi dünya '..(?)



Bütün bu nahoş ve acı tablonun bir ruyadan ibaret olmasını isterdik, lakin ruya değil, denizin bittiğinin resmidir sevgili okurlar..



Şimdi;

Evet, Trabzonspor her daim düşüp kalkmasını bilmiştir. İlla ki yine kendi iç dinamiklerinden aldığı güç ile ayağa kalkacaktır.

Görünen köy klavuz istemez misali, Trabzonspor'un artık ve son kez radikal kararlar alması gereken bir zaman dilimin tam da bıçak sırtı durumundadır.



Sayın başkan, diyor ya, ' biz birimizi yiyerek aslında Trabzonspor'u bitirdik '..

Bu söyle aslında Trabzonspor'un sondan, yani dibe vuruştan hızla ayağa kalkacağının adeta şifresidir.



İşte, o birbirini yerken Trabzonspor'u bitirenlerin, her türlü hüsumeti, küslüğü, görüş ayrılığını bir tarafa bırakarak o tek ülkü büyük Trabzonspor etrafında Trabzonspor'un dirilişini sağlamak için bir araya gelmeldirler.



Hani, yerli otomobil üretimini teşvik etmek için ' beş babayiğit aranıyor ' diye, özel sektörü teşvik eden ve bunda da başarılı olan bu söylemin aynısının Trabzonspor için çağsının yapılması elzemdir..



Evet,

Bir yetmez beş tane, beş de yetmez yedi tane..

Hatta Trabzonspor için yedi de yetmez gerekirse on yedi tane ' babayiğit ' ivedilikle ellerini taşın altına altına imece usulü kopymalıdır..



Aksi takdirde Trabzonspor diye, değil beraberce yüceltmek şöyle dursun, yok etmek için bile bir uğraşınız olmayacaktır...



Çünki Trabzonspor taraftarı ' her gün ölmekten - öldürülmekten bıktı ' gayrri!



Bizim derdimiz de mutluluğumuz da  bir tek Trabzonspor'dur..



Bunu anlasanız demiyoruz, bunu gayet iyi biliyorsunuz, bunu bildiğinizi biliyoruz..



Değerli büyüklerimiz tabi ki her şeyin doğrusunu bilirler..

Naçizane son tahlilde demem o ki, ''' lütfen Trabzonspor'u siyasetin içinden çekiniz. Biliniz ki Trabzonspor'un başına ne geldiyse Trabzonspor herkesin ortak değeriyken, birilerinin tarafına çekildi, işte o gün Trabzonspor tarihi misyonunu terketti, terkettirildi. Buda doğal olarak bugünlerde yaşadığımız bu kaoitik ve sancılı süreçlere gelinmesinis sağladı '''..



07 - 08 Nisan ayında yapılacak  ''  Olağan Üstü Genel Kurulunun  '' umut ediyorum ki, gerçek ve samimi kucaklaşmaların ve her türlü kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılarak, tek mutlak değerin Trabzonspor olduğu gerçeğini kabul edenlerin, Trabzonspor için en nihai ve hayırlı kararı alacakları bir milat günü olmasını temenni ediyorum..



Hasan Akbaş

Haberts.com