Trabzonspor maça temkinli ve kendinden emin bir şekilde başladı. Kadrosunda geçen haftanın yıldızı Dame Ndoye ile tek değişiklik yapan Ersun Yanal alıştığımız oyun düzenini bozmadı. Galatasaray ise 3 4 3 düzeninde sahadaydı. Kornerlerde zaafiyet yaşayan rakibi karşısında golü Ndoye ile bulan Trabzonspor rakibine o dakikaya kadar pozisyon vermedi. Yasin ve Bruma ile etkili olmaya çalışan rakibini Olcay ve Castillo ile bunalttı. Trabzonspor Mas ve Pareira ile Bruma ve Yasin'e alan bırakmadı. Pareira Olcay'dan defansif yardım da aldı. Castillo çalımları ve etkili driplingleriyle bize Yattara'yı hatırlattı.
***
İlk yarıda Yusuf'un direkten topu Trabzonspor adına büyük şanssızlıktı. Öyle ki organize gelişen atakta tek eksik goldü. Belli ki 3 lü savunnma Galatasaray'a yaramamış. Sık sık az adamla yakalandılar. 
***
İkinci yarıda Galatasaray şuursuz baskısını devam ettirirken Ndoye ile kazanılan topta Olcay ve pareira iş birliğinde genç yıldızı Yusuf Trabzonspor u iki farklı üstünlüğe taşıyordu. Agresif ve dengeli oyununu devam ettiren Trabzonspor 60 dakika rakibine pozisyon vermedi. Galatasaray karşısında ikinci kartı gören Uğur takımını on kişi bırakınca oyunda kontrol Galatasaray'a geçti.Rakibi karşısında alanı daraltan Trabzonspor akıllı bir oyun oynamaya çalıştı. Kalan dakikalarda pozisyonlar bulan taraf Galatasaray olsa da ilk yarıdaki oyununu devam ettireb ve rakibine alan bırakmayarak iyi direnen Trabzonspor yerinde oyuncu değişiklikleriyle skoru korumasını bildi. Hocasıyla, oyuncu grubuyla birlik ve beraberlik ortamını yakalayan Trabzonspor maçı kazanan taraf oldu. İşin sırrı da buydu. 

 Maçın adamı:Yusuf Yazıcı