Bolu’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak için gelen 25 Kazakistan ve 14 Kırgızistanlı çocuk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı ziyaret etti.

Bolu’da kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yöresel kıyafetleri ile kente gelen Kazak ve Kırgız çocuklar Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı ziyaret etti.

Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda 25 Kazakistanlı ve 14 Kırgızistanlı çocukla bir araya gelen Yılmaz, Köroğlu vasıtasıyla Türk dünyası ile ilişkilerin sıkılaştığını ve Bolu’nun Türk dünyasından gelen herkesin evi olduğunu söyledi.

Çocuklara ve beraberinde gelen öğretmenlerine yöresel hediyeler veren ve hatıra fotoğrafı çektitren Başkan Yılmaz, “Türk dünyası da Köroğlu’nu bizden fazla sahiplenir. Dolayısıyla Türk dünyasından gelen kim varsa Bolu onun evidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bolu’ya kutlamalar için gelen çocuklarımız inşallah Bolu’dan güzel duygu ve düşüncelerle ayrılır ve Bolu’yu seversiniz. Çünkü bundan sonra Bolu artık sizi evinizdir” dedi.
Kaynak: iha