Muğlalılar Derneği tarafından düzenlenen gecede sahne alan Nilüfer Kadın Korosu ’Adım Adım Ege’ konseriyle gönülleri fethetti.

Bursa Muğla ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle ve eğitim yararına düzenlediği gecede sahne alan Nilüfer Kadın Korosu ’Ege rüzgarları’ estirdi. Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki koronun Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu sahnesindeki iki bölümlük konserini izleyenler, il il türkülerle adeta Ege’yi adım adım gezdi. Muğla türkülerinin ağırlıkta olduğu konserde Fatma Sevik, Fulya Pekman, Nurcan Kavcıoğlu, Rabia Yılmaz, Tülay Yıldırım, Yasemin Yaman, Berrin Sayın, Songül Akar, Gizem Özhan solist olarak görev yaptı. Konserin açılışında Kerimoğlu zeybeğini sergileyen Seçkin Efe ile ’Muğlalı Kadın’ tiplemesini canlandıran Rukiye Atasoy’a alkış yağdı. Koristlerden oluşan halk oyunları ekibi de ’eklemedir koca konak’ türküsüne eşlik etti. Koronun tüm konserlerini sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde verdiğini hatırlatan Nilüfer Kadın Korosu Derneği Başkanı ve Şef Dr. Aysel Gürel, koronun yıl sonuna doğru, sokak hayvanları yararına büyük bir projede görev alacağını duyurdu.

Konserden elde edilen gelirin Atatürkçü çizgisi ve çağdaş eğitime desteği ile bilinen Türk Eğitim Vakfı’na aktarılacağını belirten Bursa Muğla ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gümüş, Başkan Yardımcısı Gülşah Sol ve Yönetim Kurulu Üyesi Hande Koç ile birlikte Şef Dr. Aysel Gürel’e çiçek ve plaket vererek teşekkür etti. Başkan Danışmanı Hande Koç, Bursa dışında bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selamlarını iletti.

Konserin finali ise Muğlalılar Derneği yöneticileri ile sponsorların katılımıyla ve ’Memleketim’ şarkısıyla yapıldı.
Kaynak: iha