Kolay kolay yemin eden birisi değilim, lakin Osmanlıspor iki farklı skor üstünlüğünü yakaladığında size yemin olsun içimde en küçük bir korku oluşmadı. Aksine Trabzonspor’un maçı ‘’ dört – iki ‘’ galibiyetle bitireceğine dair içime bir ses doğmuştu!

Sanırım galibiyeti tutturdum sadece skoru bir gol fazlasıyla rakip lehine tutturamadım.

Aslında ondada beni ‘ Pereira ‘ yanılttı, çünkü kalesine bir gol fazla atacağını akıl edememişim…



Evet, özlemişiz, futbolu ve Trabzonspor’u…



Ülke olarak bizi yasa boğan efsane halterci ‘ Naim Süleymanoğlu’nun ‘ hakka yürümesi maç öncesi hepimizi bir kere daha duygulandırmaya yetmişti.

Allah mekânını cennet eylesin…

Sevenlerine sabır temennilerimizi sunuyor, kendisini asla unutmayacağımızı bir kere belirtmek istiyorum…

Güle güle minik dev adam…



Nihayet maça gelince, ortada Trabzonspor adına öyle ahım şahım futbol performansı göremedik dersek hiçte abartmış olmayız.



Rıza hoca, sakatlıktan dönen Burak Yılmaz’ı N’Doye destekli bir oyun şablonuyla çıktı rakibinin karşısına.

Aslında rakibin iki korner atışında kaydettiği goller de dahil olmak üzere Trabzonspor ikinci yarıdaki geri dönüş aksiyonuna rağmen ilk yarı daha ne yaptığını bilen bir oyun performansı gösterdi diyebiliriz.

Bu yeterli miydi, elbette değil.



Maç iki-bir olduğunda Trabzonspor’un oyunu tutması için ikinci yarıda Sosa hamlesi teoride doğru bir hamleyken pratikte hiçte öyle bir izlenim vermediğini gördük maalesef.



Bu Sosa Trabzonspor için ‘ S.O.S ‘ veriyor, bizden söylemesi…



Sosa bugün attığı gole rağmen pek gününde olmayan Y.Yazıcı’nın oyununu da bozdu.



Fakat aidiyat duygusu ağır basan Burak Yılmaz’ın sakatlıktan yeni dönmesine rağmen oyunu elden bırakmaması, çıkana kadar N’Doye’nin oyun içinde doğru hamleler yapması bugün kötü Trabzonspor’un elle tutulur birkaç doğusuydu…



Osmanlıspor üç akın yaptı fakat Bırak adı üstünde yılmadı ve özellikle penaltı atışındaki soğukkanlı duruşuyla altın değerinde bir galibiyeti taraftarına hediye etti.

Bu arada yenilen iki golde dolaylı dolaysız payı olan Pereira bana göre maçın iyilerinden olmasa bile en çok isteyenlerindendi…



Futbol hatalar oyunu olduğu kadar talihsizlikler oyunudur da esasında.

Pereira bugün bunu yaşadı…



Sonuç itibariye, Rıza hoca ve ekibi bu oyunu çok iyi etüt etmeliler, zira bu oyun Rıza hoca ile çıkılan maçlar içinde en düşük oyun performansıydı…



Tabi bazen en kötü zamanlarınızda size elzem olan o sihirli ‘ üç puandır ‘ kabilinden bundan sonra ligin yukarılarına doğru hızla yükselen bir Trabzonspor’u izlemek, daha dorusu görebilmek temennilerimizle…



Hasan Akbaş

Haberts.com