İlginçtir maçın oynandığı saatlerde Antalya merkezli; yaklaşık ‘ 5 ‘ şiddetinde meydana gelen depremin üzüntüsü ve merakı içindeyken, az sonra ‘Kamil Ocak ‘ stadyumunda olma ihtimali yüksek bir futbol depreminden, ne yalan söyleyeyim içimde bunun endişesini taşıdığını söylemeliyim.

Hafta içi Alper Boğuşlu hocanın hiç hesapta olmayan beklenmedik vedası belli ki takım üzerinde epey bir negatif etki yaratmış!

Tabi ki bu mağlubiyeti bir tek Alper hocanın ayrılığına bağlamak bordo-mavili teknik ekibe ve futbolculara haksızlık etmek anlamına gelir, bugün ki yenilginin izahı çok daha başka şeylerin artık gün yüzüne çıkmaya gebe olduğunun kanıtıdır kanımca.

Öncelikle bu gecenin futbola dair adaleti varsa bu kesinlikle Sergen Yalçın’ın Gaziantepspor’unun hakkıydı ki öylede oldu.

Özellikle Turgut, Bekir Ozan ve Traure muhteşem ötesiydi…
Sahanın her alanını her yönlü kullanan Gaziantepspor Sergen Yalçın’lı çıkışını sürdürerek, ligimizin en renkli takımlarından birisi olmakla beraber, her hafta sonucu merakla beklenen bir camia oldu şimdiden!

Trabzonspor’a gelince, başta hoca olmak üzere takım üzerinde sanki bir ölü toprağı var gibiydi.
Özellikle ilk yarı bu sezon hiç alışık olmadığımız bir Trabzonspor performansı vardı. İkinci yarıdaki penaltı golü geldiğinde bile Trabzonspor’un saman alevi gibi futbolu yukarıyla arasını kapatacak umudu sevenlerine vermemsi oldu.

Trabzonspor’da belli ki saha içine akseden saha dışı moral bozucu durumlar var.
Seyircinin kendi içinde bölünmüşlüğü, gerek yönetim gerek teknik kadro içindeki ani istifalar sanırım Trabzonspor için gelecek günlerin hiçte ak pak olmayacağını göstermekte.

Her hafta Onur’un devleşmesi aslında takımın belli bir istim üzerinde gitmesini sağlıyordu.
O da zaten genelde iç saha performanslarında olmakla beraber, deplasman fobisini bu derece bütün nüvesinde hisseden Trabzonspor’da bir yerde büyük bir silkeniş gerekmekte.

Siyasetin içine ısrarla çekilen Trabzonspor’unda saha içindeki Trabzonspor’u çok sıradanlaştırdığını artık başkanın mutlaka ve mutlaka görmesi gerekmekte.

Futbol böyle garip bir spor işte: Bugün alamadığı bu galibiyet, son üç maçını kazanan Gaziantepspor ile orta sıralar için mücadele etme ihtimalini beraberinde getiren bir Trabzonspor fotoğrafının,  bu sıradanlaşan performansıyla; kimin işine geldiğinin çok iyi etüt edilmesi gerektiğini herkesin düşünmesi gerekir!

Oysa daha dün, Gaziantepspor düşme potasında, Trabzonspor ise üst sıralarda kendine yer bulmuş bir yer ve konumdaydı!
Demek ki ‘ daha dün oysa bugünmüş…