İsveç'in başkenti Göteborg'da başlayan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi 60 metre engelli kategorisinde temsil eden Nevin Yanıt, ilk eleme serisinde 8.01'lik derecesi ile ilk sırayı aldı ve yarı finale yükseldi. Milli atlet, akşam saatlerinde koşulan yarı final serisinde 7.94'lük derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirerek yine serisinde ilk sırayı aldı ve finale yükseldi. Nevin, başarılı performansını finalde de sürdürdü. Harika bir koşu çıkaran milli atlet 7.89 ile yine Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. 

AVRUPA'YA GÜCÜMÜ GÖSTERDİM
Altın madalyasını taktıktan sonra duygularını dile getiren Nevin Yanıt, "Avrupa'da ne kadar güçlü olduğumu gösterdim" dedi. Yarışmada beklediği dereceyi elde ettiğini belirten Yanıt, şöyle konuştu: "Buraya altın madalya almak için geldim. Salonda da Avrupa şampiyonluğum olsun istedim. Yarıştım, onu da aldım. Tabii ki kimseye bir şey ispat etmek değil derdim. Çok emek veriyorum, çalışıyorum. Bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah devamı gelir."

KILIÇ: BAŞARILARI SÜRECEKTİR 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Nevin'in başarıları ardı sıra gelecek. Londra'da da madalyayı kıl payı kaçırdı. İnanıyorum ki Akdeniz Oyunları'nda da ülkemize yine altın madalya kazandıracak" dedi.
Editör: TE Bilişim