Trabzon’da iki önemli kurs açıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular, judo ve karate antrenörlük belgesi almak için yoğun bir eğitim programına tabi tutuldu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğüne bağlı Çok amaçlı Spor Salonu ile TOHM Merkezi’nde yapılan kurslarda yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlar, antrenörlük belgesini alacak.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından açılan 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursuna, 1. Dam belgesine sahip olan 42 kişi sporcu katılıyor. Sportif Eğitim Uzmanı Öztekin Üçok,  2 hafta sürecek olan kursta temel eğitimi KTÜ öğretim üyeleri, özel eğitimi ise federasyon görevlileri vereceğini söyledi, kursa ilginin sevindirici olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Judo Federasyonu da  3. Kademe Kıdemli Antrenör Yetiştirme Kursunu Trabzon’da açtı. Değişik illerden gelen 28 kursiyer ile teorik eğitimini tamamladı, Çok Amaçlı Spor Salonunda pratik eğitime başlandı. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlü İl Müdürü Birdal Öztürk, her iki branş için açılan kursu da ziyaret ederek antrenör adaylarına başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim