Söğütlü Atletizm Sahası'nda yapılan müsabakalara aralarında Galatasaray, Beşiktaş, Enkaspor gibi kulüplerin de bayan ve erkek sporcuları katılırken, müsabakalar 2 gün sürecek.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon’un EYOF 2011 organizasyonundan başarıyla çıktığını hatırlatarak, bugün bunun meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Spor Toto 16 yaş altı ligi Atletizm Türkiye finali yapılacağını, pazar günü ise Türkiye taekwondo yarışmasının başlayacağını belirten Yazıcı, “Söğütlü Atletizm sahamızda kulüpler bazında bu yıl ilk kez yarışmalar yapılıyor. Pazar günü ise 3 bin 500 kişilik sporcu grubuyla bütün yaş kategorileri olmak üzere Türkiye taekwondo şampiyonasını ilimizde gerçekleştireceğiz. Beş gün sürecek şampiyonanın ardında bu defa Hazar bölgesi ülkelerinin katılacağı ve bin 500 kişiye yakın sporcunun katılacağı karate yarışmasını yine ilimizde yapacağız. Bu yaz yoğun bir dönem geçiriyoruz. Bir hafta öncede 16 yaş grubu tenis turnuvaları ilimizde gerçekleştirmiştik” dedi.

Trabzon'da düzenlenen 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın meyvelerini yeni almaya başladıklarını ifade eden Yazıcı, “İnşallah 2016 yılının Temmuz’da ilimizde okullararası jimnastik olimpiyadını Trabzon’da yapacağız. Bu manada devletimizden garantisi aldık. Bu olimpiyata değişik ülkelerde yaklaşık 3 bin 300 sporcu. İlimize gelecek. Bu organizasyonlar hem görsel anlamında hem şölen anlamında ilimizde yaşayan gençlere sporu sevmelerini branşları tanımalarına vesile olacak” diye konuştu.