Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, 6 aydır süren soruşturma sonunda Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala'nın cezasını onadı. 6 ay ceza verilen Ayhan Pala'nın başkanlığı bu ceza neticesinde düştü. Federasyon Yönetim Kurulu, 90 gün içerisinde olağanüstü toplanarak genel kurula gidecek.

SÜREÇ NASIL YAŞANDI?

İlk olarak 2014 yılında Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı kamuoyuna duyurduğu yazıda Türkiye Okul Sporları Federasyonu özerkliğinin kaldırılması kararını almıştı. Ancak, bugüne kadar bu konu ile yasalara uygun olmadığı için hiç bir çalışma yapılmamıştı.

Gelinen süreçte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızının da yarıştığı Uluslararası bir faaliyetin izinsiz alındığı gerekçesi ile Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala'ya 2 ay ceza verilmişti. Başkanlığı 2 ay ceza aldığı için düşmeyen Pala'ya bu sefer iptal olan ihalenin teklifnamesini geri verdiği için soruşturma açıldı.

Açılan soruşturmanın bitmesi ile Ayhan Pala'nın 6 aylık cezası onandı ve başkanlığı düştü. Yaşanan bu gelişmelerin üstüne Federasyon Yönetim Kurulu, 90 gün içerisinde olağanüstü toplanarak genel kurula gidecek.