Ülkemizde hep futboldan bahseder, sürekli futbol konuşuruz. Kim kazandı, kim haksız yere oyundan atıldı, kim deplasman tribününde yer aldı, kimler ne kadar para kazanıyor? Bu ve bunlar gibi bir çok soruya yanıt ararız hayatımızın büyük bir bölümünde. Trabzon şehri futbol şehri deriz, peki Trabzon şehri ve Türkiye futbolun bayan olan kısmına yani Bayan Futboluna nasıl bakıyor? Sizler için bu hafta Trabzon doğumlu 25 yaşında ki Gamze Bezan ile görüştük. Yaptığımız ropörtajda karşımıza ilk çıkan durum Gamze'nin şimdiden kendine hedef belirlemesi oldu, antrenör olmak istiyorum dedi.

İşte o ropörtaj;

SENİ BİRAZ TANIYABİLİR MİYİZ?
-İleride Antrenör olmak istiyorum.
Futbol hayatıma 2005 te Trabzonspor'la başladım. Trabzonspor kapanınca İdmanocağı Spor Kulübü'ne geçiş yaptım ve burada 5 sezon oynadım. Şimdi İlkadım Yab-pa Spor Kulübü'nde forma giyiyorum. Kariyerimin 11. sezonu oluyor bu sene. Milli takım bazında ise u17 ve u19 kategorilerinde forma giydim, üç kez milli oldum. Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunuyum aynı zamanda antrenör olacağım inşallah hedefim ilerleyen süreçte bu. Bayan futbolcu yetiştirmek ve ülkeye kazandırmayı çok istiyorum.

DAHA ÇOK BAŞARI İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ SİZLER İÇİN?
- Bayan Futboluna Destek Yok 
Bayan futboluna bakış açısı istediğimiz gibi değil oysa ülkemizde bir takım direkt olarak UEFA Womens (UEFA Bayanlar Ligi)'a gidiyor. Bu şans bizler için bakıldığı zaman çok çok iyi fakat yeterli destek olmadığı için istediğimiz sonuçları elde edemiyoruz. Belirli bir yere gidebiliyoruz, ardından elde ki imkan ve olanaklar daha ilerisine müsaade etmiyor. Umuyorum gelecek zamanda futbolun bayan olan kısmına da ilgi, alaka ve destek olur.

FUTBOL VE TRABZONSPOR SENİN İÇİN NE ANLAM İFADE EDİYOR?
Futbol ve Trabzonspor benim için tutkuyu ifade ediyor. Olumsuzlukta olsa yine de devam her zaman devam kendimi en iyi hissettiğim yer futbol sahası. Kendimi en iyi hissettiğim an Trabzonsporumun 3 puanı aldığı andır.

UNUTAMADIĞIN BİR ANIN VAR MI?
 Milli takım U17 Avrupa ön elemeleri müsabakası, rakibimiz İngiltere idi. Benim milli formayla ilk maçımdı. Bu duyguyu dilerim her hakeden  sporcu yaşar tarifi olmayan bir gurur, onur. Ülkem adına yaptığım en büyük mutluluğum. Bunu hiç unutamıyorum.

SAMSUN'DA ÇALIŞMALARINIZ NASIL SÜRÜYOR, LİGDE Kİ HEDEFİNİZ NEDİR?
Samsun'a transfer oldum takıma adaptasyon sağladım, çalışmalar ve lige hazırlığımız iyi gidiyor, yab-pa kulübü maddi sıkıntılardan dolayı istedikleri transferleri gerçekleştiremediler, takım arkadaşlarım ve ben elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza hem fikiriz. Ligi en iyi şekilde bitirmeyi hedefliyoruz.

BAYAN OLARAK FUTBOL OYNAMANIN ZORLUKLARI VEYA KOLAYLIKLARI NELERDİR?
Bayan futbolunun zorlukları destek ve önemin olmadığı halde bizim futbol oynamaya çalışmamızdır. Fiziksel esnekliklerimizle erkeklerden daha marifetli olduğumuzu gösterdik.

SON OLARAK BURADAN BİR ÇAĞRIDA BULUNMAK İSTER MİSİN?
Birçok bayanımızın bayan futbolundan dahi haberi yok. Türkiye'de 15 yıldır bayan futbolu var ve 1.2.3. Lig de yarışan binlerce ve altyapılarda yetişen binlerce çocuklar var. Türkiye futbol federasyonun bayan futboluna destek vermelerini bekliyoruz. Aksi takdirde Birçok kulüp kapanıyor ve birçok bayan futbolcu mağdur olup futbol hayatını, spor hayatını bitirmek zorunda kalıyor. Tribünlerimiz boş dilerim birgün kadınlarla dolu tribünlerimiz olacak. Türk Kadınına "nasıl yapıyorsun" ? deme gel de seyret. (gülüyor)

ÖZEL ROPÖRTAJ: Hasan Yılmaz / HaberTS