Dünya profesyonel boks arenasında Türkiye'yi başarıyla temsil eden boksör Selçuk Aydın, ABD'de Robert Guerrero ile yapacağı ''Altın Kemer'' unvan maçını kazanacağına inandığını söyledi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 28 Temmuz 2012'de gerçekleşecek ''WBC Silver Welterweight (Velter Siklet) kemeri için Guerrero ile dövüşecek milli boksör Selçuk Aydın, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.
 
3 kemer sahibi Aydın, uzun yıllar sonucu çalışmalarının karşılığını aldığını belirterek, ''Elimizden geldiğince boks arenasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekibimizle çalışmalarımız devam ediyor. Artık bu işin finalindeyiz. Bunu da altın kemer alarak süslemek istiyoruz. Türk boksunda birisinin altın kemer almasını sağlayacağız'' diye konuştu.
 
''Şu anda oynayacağımız maç reyting açısından son derece önem arz ediyor. Bu maç olimpiyat şampiyonluğundan bile daha önemli'' iddiasında bulunan Selçuk Aydın, şöyle devam etti:
''İnanıyorum ki sizlerin desteğiyle bu işi başaracağım. Bu maçı kazanacağıma inanıyorum ve kendime güveniyorum. Türk ve Müslüman olmamızdan dolayı Avrupalıların ve Amerikalıların bakışı çok farklı ama ben hep iyimser bakıyorum. Kendime güveniyorum. Rakibimiz beni bir basamak olarak görüyor olabilir ama ben zayıf bir boksör değilim. Buraya kadar herkesi ezerek geldim.''
 
-''Kolay olmayacağını biliyorum''-
 
Rakiplerinin kendisinden çekindikleri için kaçtıklarını iddia eden Aydın, ''Reyting olarak bizi zayıf gördükleri için rakiplerim 2 yıl benden kaçtı. Bizi oyaladılar. Beni güçlü gördükleri için benden kaçtılar. Artık köşeye sıkıştılar. Benimle maç yapmak zorundalar'' derken, tanınmak veya popüler olmak gibi bir düşüncesi olmadığını da kaydetti.
 
Şampiyon boksör, ''Dünya boksuna bir Türk sporcunun adını yazdırmak istiyorum. Benim toplumda tanınmak gibi bir kaygım yok. Ben ülkemi temsil ediyorum. İnşallah bu sporu sevenlere ve kendisini Türk hissedenlere bu mutluluğu yaşatırım. Kolay olmayacağını biliyorum. Onun için işimizi sıkı tutuyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz'' diyerek sözlerini noktaladı.
 
Selçuk Aydın'ın menajeri Ahmet Öner ise şampiyon boksöre güvendiğini vurguladı. Öner, sporcusuna altın saat hediye etti.