Değermenci, Trabzon'un özellikle Boks sporunda Türkiye’de çok önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz,Trabzon Büyülşehir belediyespor ve Kulüplerimiz ile birlikte Boks sporunu tabana yayarak yeni yetenekli sporcularımızı Türk Boksuna kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. 

Trabzon’umuzu Boks alanında en iyi şekilde temsil edeceklerini söyleyen Değermenci, daha önce bu görevi yürüterek güzel hizmetlerde bulunan eski il temsilcisi Kaya Özlü ile kendisine bu yeni görevi layık gören Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Sn. Eyüp GÖZGEÇ’e teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Değermenci Kimdir;

1980 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesinde doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Akçaabat İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1999'da K.T.Ü Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği öğrenime başlayarak 2002'de yüksek öğrenimini tamamladı.  

1999 yılında Trabzon Boksunun duayeni olan Babası Hasan Değermenci’nin yanında boks antrenörlüğüne başlayarak bu alanda kendini yetiştirdi. 2003 yılından bu tarafa Milli Takım antrenörlüğüne başlayarak ülkemizi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarında temsil etti. (Halen A Milli Takım Antrenörlüğü görevini de sürdürmektedir)1999 yılından günümüze kadar yetiştirdiği sporcuları Türkiye şampiyonalarında birçok şampiyonluklar elde etmiş; Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmış ve milli sporcusu Yakup ŞENER 2012 Londra Olimpiyat oyunlarında Ülkemizi ve İl’imiz temsil etmiştir.

Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde kadrolu Boks antrenörü olarak görevine devam eden Değermenci, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Editör: TE Bilişim