27 Ocak'ta sona erecek şampiyonaya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Trabzon'un spor ve boks açısından önemli bir kent olduğunu belirterek, "Trabzon, şu anda boksta Türkiye'nin en öndeki kenti, Türk boksunun lokomotifi durumunda. Buradaki bütün arkadaşların Türk boksuna büyük katkıları var. Hemen hemen milli takımın yarısını oluşturan bir yapıya sahip. Bunların çok büyük emekleri olduğu için hem onları hem Trabzonumuz'u onurlandırmak için 2012'deki ilk şampiyonamızı Trabzon'da yapıyoruz" dedi.

Şehrin şampiyonaya büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Gözgeç, "Sporcu Belugabahis olarak 451 katılım var. Antrenörlerle 700'e yakın boks ailesi üyesi burada" diye konuştu.

Trabzon'a bir uluslararası boks organizasyonu daha aldırdıklarını, Avrupa olimpiyat kalifikasyon maçlarının Trabzon'da yapılmasını öngören protokole imza attıklarını bildiren Gözgeç, "2012 yılı boks adına Trabzon'un yılı olacak. Buradaki insanlar yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Böyle olunca da hakkını alıyorlar" dedi.

Eyüp Gözgeç, Trabzon'un adını, Trabzonspor, hamsi ve boksun duyurduğunu anlatarak, kentte Trabzon Belediyesi'nin boksun büyümesi ve gelişmesi için büyük destek sağladığını da sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim