Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Faaliyetleri Daire Başkanlığı ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim yılı okullar arası küçük ve minikler (A) Artistik Cimnastik Grup Birinciliği müsabakaları Samsun Canik Cimnastik Salonu’nda sona erdi.

Toplamda 365 sporcunun katıldığı grup birinciliğinde Arda Ünal, Miraç Yıldız, Cemil Can Yıldırım ve Kürşat Turgut’tan oluşan Trabzon takımı birinci oldu. Yomra’da bulunan Cimnastik Salonu’nda haftanın 5 günü çalışmalarını devam ettiren Cimnastik takımı ilk başarısını Samsun’da almış oldu.

Toplamda 365 sporcunun katılım sağladığı Küçük ve Minikler (A) Cimnastik Grup Birinciliği’nde küçük erkeklerde; 4 erkek, 9 kız takım, Minik (A) kategorisinde 22 kız, 10 erkek takımı yer aldı. Küçük ve Minikler (A) Cimnastik Grup Birinciliği müsabakalarına 23 il katıldı.

Trabzon adına çok güzel bir başarı olduğunu ifade eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, “Yomra’da bulunan Jimnastik Salonumuz Türkiye’de çoğu yerde yok. Çok güzel imkanlara sahibiz. Samsun’da yapılan Okulsporları Artistik Jimnastik müsabakalarında Trabzon küçükler erkek takımımız birinci olma başarısını gösterdi. Yomra’da bulunan salonumuz meyvelerini almaya başladı. Bundan sonra Jimnastik Sporunda Trabzon’un adını daha çok duyacağız. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam ettiren Jimnastik antrenörleri arkadaşlarıma başarılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Müsabakalarda dereceye giren sporcular, 19-21 Mart 2016 tarihlerinde Konya’da yapılacak olan Küçük ve Minikler (A) Jimnastik Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandılar.