Geçtiğimiz Mart ayında spor gündemine doping haberleri damga vururken, milli atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’tan sonra bir diğer milli atletimiz Elvan Abeylegesse’de de doping tespit edilerek 2 yıl müsabakalardan men cezasına çarptırıldı. Medya Takip AjansıInterpress tarafından yapılan araştırmaya göre, Fenerbahçe ve Milli takımın sağbeki Gökhan Gönül’ünde kullandığı ilaç ile gündeme gelen doping ile ilgili son bir ayda yazılı basına 1.388 haber yansıdığı belirlendi.

Beşiktaş Vodafone Arena tamamlandı…

Şampiyonluk en büyük adaylarından lider Beşiktaş’ın stadına kavuşmasına çok az zaman kalırken, aylardır sabırsızlıkla beklenen Vodafone Arena’nın inşaatı tamamlandı. Nisan ayında resmi açılışı yapılacak olan Vodafone Arena hakkında yazılı basında Mart ayında 1.198 haber çıktığı tespit edildi.

Umut Bulut babasını kaybetti…

Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut’un babasının da bulunduğu ortaya çıktı. Umut’un babası Kemal Bulut’un patlamada hayatını kaybetmesi spor gündeminde oldukça fazla yer alırken, bu olay ile ilgili yazılı basında 836 haberin yer aldığı belirlendi.

Terör yüzünden derbi ertelendi…

Ankara’dan sonra İstanbul Taksim’de yaşanan canlı bomba terörü, güvenlik nedeniyle Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması gereken derbi maçın da ertlenemesine sebep oldu. Derbinin ertelenmesinin ardından oynanacağı tarih ile ilgili de tartışmalar yaşanırken, yapılan açıklamalar dahil yazılı basında derbi hakkında 637 haber çıktığı tespit edildi.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Braga takımı ile yapmış olduğu maçlar sonunda elenmesi spor sayfalarına 542 haberle yansırken, Milli takımımızın İsveç ve Avusturya ile yapmış olduğu hazırlık maçları da medyada 515 haberle yer aldı. Mart ayında sporda öne çıkan diğer konular ise Mustafa Denizli’nin Galatasaray teknik direktörlüğünden istifası ve Galatasaray’ın Finansal Fair Play kararları nedeniyle yapılan soruşturma sonunda 1 yıl Avrupa Kupalarından men cezası alması oldu. Mustafa Denizli’nin istifası 457 haberle gündeme gelirken, Galatasarayın aldığı ceza 385 habere konu oldu.