Tayvan'ın Taipei kentinde düzenlenen Yıldız ve Genç Kızlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Çinli rakibi Lu Zhang'ı yenerek gençler 75 kiloda şampiyon olan Busenaz Sürmeneli, artık Trabzonspor Kulübü çatısı altında mücadele edecek.

Busenaz Sürmeneli'nin antrenörü Cahit Süme, yaptığı açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüklerini, 2 kez dünya şampiyonu, 1 kez de Avrupa şampiyonu olan sporcusunun artık Trabzonspor formasıyla ringlere çıkacağını söyledi.

Trabzon Boks Spor Kulübü'nün antrenörü olan Süme, "Bizim kulübü kurmamızdaki asıl gayemiz Trabzonspor'un ismini andırıyor olmasıydı. Dünya şampiyonluğumuzdan sonra başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu, bizi aradı, kulübe davet etti. Hem sporcumuzu ödüllendirdi hem de Trabzonspor boks şubesinin yeniden kurulması ve bunun başlangıcını da Busenaz ile yapılacağının müjdesini verdi" dedi.

Geçmişte iyi bir sporcu olarak bütün heyecanları yaşadığını, önemli başarılar elde ettiğini anlatan Süme, şöyle devam etti:

"Trabzonspor formasıyla ringe çıkamamıştım. Bu süreçte benim yaşamadığın heyecanları sporcularım yaşasın istemiştim. Trabzonspor Kulübü adına mücadele edecek olmak daha fazla heyecan verecek, motive olmamızı sağlayacak. İnşallah bundan böyle çok daha büyük başarıları Trabzonspor adına kazanacağız. Bu şehre gelmeyen olimpiyat madalyası var, bunu yapacak güçteyiz. 2 dünya, 1 Avrupa şampiyonluğu başarısı gösterdik, şimdi amacımız Trabzonspor forması altında bu şehre ilk olimpiyat madalyasını getirmek. Bize bu imkanı sağlayan başkanımıza ve yönetime teşekkürlerimizi iletiyoruz. Onları mahcup etmeyeceğiz."

- "Trabzonspor formasını istiyordum"

Busenaz Sürmeneli ise başarısını çok çalışmasına borçlu olduğunu, bundan sonra Trabzonspor formasını giymekten mutluluk duyacağını söyledi.

Trabzonspor adına dövüşmeyi çok istediğini anlatan Sürmeneli, "Dövüşürken Türk bayrağımızın yanında Trabzonspor formasını da istiyordum. Fenerbahçe'nin istekleri oldu, gitmedik. Uzun süre bekledik ve hedefimize ulaştık. İnşallah Trabzonspor formasıyla birçok altın madalya ve olimpiyat madalyası alacağım" diye konuştu.

- İkizinden ayrıldı

Busenaz Sürmeneli'nin ikiz kardeşi Tuğçe Sürmeneli de Trabzon Boks Spor Kulübü'nün formasını giydiğini belirterek, "Kardeşim çok başarılı, onunla gurur duyuyoruz. Antrenmanlarımızı beraber yapıyorduk. Çok iyi bir sporcu ama ayrılacağımız için de içimde bir üzüntü var. Ben de çok çalışıp Trabzonspor'a gitmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Busenaz'ın annesi Songül Sürmeneli ise kızının Trabzonspor'da mücadele edecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini, bu teklifi daha önce beklediklerini kaydetti.