Programa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ile yaklaşık 50 ilden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yöneticileri katıldı. Trabzon’u, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel sekreteri Ergun Ata, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Saymanı Turgut Özdemir ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Hakan Yoloğlu temsil etti.

Erzurum’a gelen gazeteciler, ilk önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile kahvaltıda bir araya geldiler.

Toplantıda konuşan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 10 Aralık’ta Marmaris’te gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu toplantısında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen’i konuk ettiğini hatırlatarak, Başkan Sekmen’in burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere Erzurum’u, EYOF’u ve Kış Turizmini anlattığının ve Gazetecileri EYOF öncesi Erzurum’a davet ettiğini bildirdi. Özsoy, misafirperverliği için Başkan Sekmen’e teşekkür etti.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı Erzurum’da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ile bu federasyonlara üye ve Konfederasyon’a yetki veren 80 basın meslek kuruluşunun gücünü tek çatı altında topladığını ifade etti. Kolaylı, Türk Basını’nın Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında güç birliğinin hem ülkemizin gelişmesi hem de basının sorunlarının çözümü açısından önemli olduğuna işaret etti.

Cemiyet başkanları adına söz alan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de doğup büyüdüğü şehirde bir kez daha bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, baba dostu ve öğrenci iken velisi olan Merhum Kızılay Başkanı ve DAGC Kurucu Genel Başkanı Mithat Turgutcan’ı andı. Bilgin, konukseverliği için Başkan Sekmen’e teşekkür etti.

Toplantıya katılan Ak Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’da Türkiye’nin değişik yörelerinden gazetecileri Erzurum’da görmekten mutlu olduğunun belirterek, hoşgeldiniz dedi. Taşkesenlioğlu, Erzurum’da ki etkinliğe katılanlar içerisinde hükümetin uygulamaya koyduğu Cazibe Merkezleri Projesi kapsamındaki illerden de çok sayıda gazeteci bulunduğunu ifade ederek, ‘kalemlerinizden çıkacak yazılarla bu bölgelerde ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacaksınız’ dedi.

SEKMEN’DEN PALANDÖKEN BRİFİNGİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen göreve geldiğinden beri, yaptığı çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili sunum eşliğinde brifing verdi.

Başkan Sekmen, geçmişten izler taşıyan Erzurum’u geleceğe ulaştırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, bir taraftan tarihi dokuyu koruyup ortaya çıkaran projelerin hayata geçerken, diğer taraftan da kentsel dönüşüm hamlesi ile modern bir Erzurum’u inşa ettiklerini söyledi. Ejder 3200 markasını oluşturarak kayak sporunda yeni bir vizyon ortaya çıkarıldığına da işaret eden Başkan Sekmen, yüksek irtifa kamp merkezi projesinin de her yıl geliştiğini geçen yıl 100 takımın kamp yaptığı merkezin Türkiye’deki diğer örnekleri gibi yılda bin takımın geleceği önemli bir merkez olması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Sekmen, gazetecileri EYOF 2017’de görmekten mutlu olacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı sonrasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e plaket veren Başkan Sekmen, gazetecilere de hediyeler sundu. Başkan Sekmen, daha sonra Kayak Merkezi girişindeki Palandöken yazısı önünde misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERZURUM GEZİSİ

Gazeteciler daha sonra gondol ile Palandöken’in zirvesine çıkıp, tesislerde incelemelerde bulundular. Ejder 3200 Genel Müdürü Yusuf Uygur’un gazetecilere tesisler hakkında bilgi verdiği gezide gazeteciler, Palandöken’e ayrı bir renk katan Küre Cafe’de bir süre dinlendiler.

KAYAKLA ATLAMA SÜRPRİZİ

Erzurum’daki gezilerini Anadolu’nun ilk üniversitesi tarihi Çifte Minareli Medrese, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Erzurum Kalesi civarındaki tarihi dokuyu ortaya çıkaran proje, yaklaşık 10 asırdır ayakta kalan Saltuklu eseri Ulu Camii ve Yakutiye Medresesi’ni ziyaret ederek bilgi aldılar.  Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en modern atlama kulelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalararası Kupası’nı izleme fırsatı buldular. Aralarında Türk sporcuların da bulunduğu 28 sporcun yarıştığı şampiyonada sporcuların uçarcasına yaptığı atlayışları büyük bir heyecanla izleyen gazeteciler, tarihi anları cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle kaydettiler.

Editör: TE Bilişim