Trabzon’da gerekli desteği göremediği için Fenerbahçe forması ile Avrupa’da başarılar elde eden 3 Trabzonlu boksör, yeni kurulan Zağnosspor Boks Kulübü’ne transfer oldu.

Bir çok branşta Trabzon temsilcisi olarak büyük hedefler belirleyen Zağnosspor Kulübü, boksa da fırtına gibi girdi.

Trabzon salonlarında Fenerbahçe forması ile idmanlara çıkan ve Fenerbahçe adına milli başarılar elde eden Trabzonlu 3 sporcu, artık Trabzon temsilcisi Zağnosspor adına müsabakalara çıkacak.

Bonservisleri Fenerbahçe Spor Kulübü’nde bulunan ve bütün ihtiyaçları Fenerbahçe tarafından karşılanan milli boksörler Ulaş Memiş, Ömer Koç ve Mücahit Bayram artık Zağnosspor Boks Kulübü ‘nün adına mücadele edecek.

Zağnosspor Boks Kulübü Başkanı Serkan Şahin, “Trabzonlu boksörlerimizi artık Fenerbahçe’ye kaptırmayacağız.” Şeklinde konuştu.

"ONLARI FENERBAHÇE'DE GÖRMEK ZORUMUZA GİDİYORDU"

Serkan Şahin,” Trabzon salonlarında Fenerbahçe formalı boksörleri görmek, gerek şahsımı, gerekse yönetim kurulumuzu oldukça rahatsız ediyordu. İlk etapta Fenerbahçe adına Avrupa’da başarılar elde eden 3 milli boksörümüzü, Trabzon’umuzu temsil eden Zağnosspor’a kazandırdık. Bunların devamı da gelecek. Trabzon’dan çok kaliteli boksörler yetişiyor ve Türkiye’mizi en güzel şekilde temsil ediyor. Bir Trabzonlu olarak ise içimiz buruk şekilde başarılara şahitlik ediyoruz. Çünkü sporcularımız, Trabzon’dan gerekli desteği göremediği için ezeli rakibimiz Fenerbahçe’nin ağına takılıyorlar.” Dedi.

"DEVLET BÜYÜKLERİ BOKS SPORUNA SAHİP ÇIKMALI"


Zağnosspor Boks Kulübü Başkanı Serkan Şahin, ”Türkiye’de siyasiler boks sporuna gerekli desteği vermiyor. Boks Federasyonu, bir futbol, bir basketbol kadar olmasa da, boks sporuna da bir bütçe ayırsa, sokakta madde bağımlısı bir çok genç spor salonlarına kazandırılabilir. Bizim en büyük hedeflerimizden biri de, genç yaştaki sporculara ve ailelerine boksun ne kadar zararsız ve sağlıklı bir spor olduğunu göstermek. Boks branşında yaşanan sakatlıklar futbol veya basketbol kadar değil. Hatta yok denecek kadar az. Boksun sokak sporu olarak algılanmasının en büyük nedeni, sporcuların gelirinin olmaması ve bir müddet sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle bokstan uzaklaşmaları. “ şeklinde konuştu.

Serkan Şahin sözlerini şu şekilde noktaladı.

“Zağnosspor olarak Trabzon takımlarından transfer yapmayı düşünmüyoruz, gençleri salonlara çekip boks sporunu sevdireceğiz ve imkanlarımızı zorlayarak Fenerbahçe’ye kaptırdığımız bütün sporcuları geri alacağız.”

HaberTS.com / Ali Çil
Editör: TE Bilişim