Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma olaylar nedeniyle durdu. Polis olaylara biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sonrasında salon boşaltıldı

 İki takım oyuncularının ısınmaya başladığı anda Beşiktaş taraftarlarının sahaya inmesi nedeniyle mücadele başlayamadı. Oyuncular ve tarafların teknik heyetleri de soyunma odasına geri döndü. Polis Galatasaray taraftarlarını salon dışına çıkardı. Saha komiseri yaşananlardan sonra müsabakayı başlatmama kararı verdi.



Sahaya giren Beşiktaş taraftarları Galatasaray tribünde asılı pankartı indirdi. Oyunculara bir saldırı olmazken yaşanan kargaşanın ardından karşılaşma yeniden başladı. Salon dışına çıkartılan Galatasaray taraftarı kendisine ayrılan bölüme bir türlü geçemeyince Beşiktaşlılar ile yan yana kaldı.

İki taraf arasındaki bitmeyen gerginliğin ardından tribünde yakılan meşaleler sonrasında polis kuvvetleri bir kez daha olay dahil oldu. Hakemler, oyuncular ve teknik heyetler yeniden soyunma odasının yolunu tuttu. Ahmet Cömert Spor Salonu’nun tamamen boşaltılırken Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının arasında kavga salon dışında da devam etti.



Mücadelenin bitimine altı dakika kala Galatasaray 31-26 galip iken maç kaldığı yerden devam etmek üzere başka bir tarihe ertelendi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu yaşanan olaylar sonrasında adeta isyan etti.



İşte İncesu'nun açıklamaları:


“Bu olayın olacağı başından beri belliydi. Sporcuların ve yaralanan taraftarların hesabını kim verecek. Holiganlık engelli basketboluna da indiyse bu iş bitmiştir. İki takım arasında yapılan protokol gereği bu taratarın buraya gelmemesi gerekiyordu.Maçtan önce 45 dakika maç komiserine, polislere, yöneticilere yalvardım, 'taraftarları çıkarın' diye. Bana 'bir şey olmaz' dediler.

Engelli basketbolcularımızın başına gelen maddelerin hesabını kim verecek. Benim eşim ve çocuklarım da burada, kim olduğu hiç farketmez. Beşiktaşlı taraftar da olabilir. Kadınlar ve çocuklar var... En son kendi çocuğumu ve eşimin yanına gittim.”

Eurosport
Editör: TE Bilişim