Yarıştan sonra açıklamalarda bulunan milli atlet, ''Mutluyum, sprintte böyle rakipler arasında final koşmak belki hayaldi. Ben bu hayali gerçekleştirdim. Benim en büyük hayalim zaten olimpiyatlarda final yarışmaktı'' diye konuştu. 

Kendini madalya almaya şartlandırdığını belirten Yanıt, finalde çok güçlü rakiplerle yarıştığının altını çizdi. 

Yarı finalde 12.58 ile Türkiye rekoru kırmasının kendisini umutlandırdığını ifade eden milli atlet, ''Gerçekten böyle dereceler çıkacağını hiç düşünmemiştim. Mutluyum ama yine de üzüldüm. 4. sporcunun derecesi de 12.58, benim de 12.58. Bu yılı hem Avrupa şampiyonu hem de olimpiyat beşincisi olarak bitirmek güzel'' dedi. 

-''Hiçbir şey yapamayacağımı düşünenler vardı''- 
Nevin Yanıt, 2 hafta öncesine kadar hiçbir şey yapamayacağını düşünenlerin olduğunu ifade ederek, çok antrenman yaptığını, çok çabaladığını ve başarılı olduğunu kaydetti. 

Yarı finaldeki Türkiye rekorunu beklediğini anlatan Yanıt, ''Koyduğum hedefler kafadan atılan dereceler değil. Eskişehir'de 12.61 koştum. Kafamda sadece olimpiyatlar vardı bu yıl. Avrupa Şampiyonası ara hedefti. Madalya olmadı ama bunun için de üzülmüyorum. Bunun tadını çıkarmam lazım ve ben de öyle yapacağım'' diye konuştu. 

-''Rio'da hedef madalya''- 
Milli atlet, Rio Olimpiyatları'na derece hedefi koymayacağını, oradaki hedefinin madalya kazanmak olacağını söyledi.

Yanıt, finalde olimpiyat madalyalı rakiplerinin kendisini tedirgin edip etmediğiyle ilgili soruya, şu yanıtı verdi:
''Hayır, ben hiç onları düşünmedim. Ben yarışa çıktığımda yanımdakilerle asla ilgilenmem. Sadece benim ne yapacağım önemli. Zaten öyle düşünsem 12.58 çıkmazdı. O şekilde düşünsem derecem 12.80'lere çıkabilirdi. Benim sağ tarafımda Sally Pearson vardı, 12.28'lik bir dereceye sahip. Sol tarafımda ABD'li Kellie Wells vardı, zaten onu önceden geçmiştim. Ben elimden gelenin çok çok iyisini yaptığımı düşünüyorum. Daha iyi olabilir miydi, madalya olabilirdi ama ben en iyisini yaptım.''