Avrupa'nın önemli ismi HC (RK)LokomativaZagrep takımından transfer edilen 1.84’lük sağ oyun kurucu, ülkesinin A milli takımında 100’ün üzerinde sayısız maça çıkan Horvat’ın kariyerinde oynadığı takımlarla birlikte 12 lig şampiyonluğu bulunurken, HorvatEHF Şampiyonlar Ligi’nde ve EHF CUP’ta birçok maçta forma giyindi. Geride kalan sezonda LokomativaZagrep takımıyla şampiyonluk yaşayan LidijaHorvat son 4 sezondur formasını giyindiği takımda 3 kez şampiyonluk yaşadı.  

LIDIJA HORVAT: “ŞAMPİYONLUK YAŞATMAYA GELDİM”

Zağnosspor’a transferiyle ilgili konuşan Hırvat yıldız LidijaHorvat; “Zağnossporlu yöneticiler ve antrenörümüz transfer olmamı çok istediler. Kulübün hedeflerini anlattılar. Zağnosspor’u araştırdığımda profesyonel anlayışla yönetilen bir kulüp olduğunu fark ettim. Kesinlikle şampiyonluk yaşayıp kupa kazanmak için geldim. Kulübün tarihinde hiç Süper Lig şampiyonluğu yok. İlk şampiyonluğu yaşatan oyunculardan olmaya geldim. Çünkü, benim hedeflerimde başarısızlığa yer yoktur” dedi.  

BAŞKAN HALUK SELİM: “TRANSFERE ÇOK EMEK HARCANDI”

Geçtiğimiz hafta sonu yaptığı transferlerle dikkatleri bir anda üzerine çeken Zağnosspor yeni sezonda ligin iddialı takımlarından olacağının sinyallerini veriyor. Horvat’ı transfer edebilmek için çok emek harcadıklarını belirten Zağnos Hentbol Kulübü Başkanı Haluk Selim; “Abdülaziz Baş, Adem Kahraman ve Sezgin Üstün’den oluşan transfer komitemizin bu büyük transferde çok büyük payları oldu. Antrenörümüz Kıvanç Özcan’ın özellikle istediği oyunculardan biriydi. Kendisi Avrupa Hentbolunun önemli isimlerinden. Üst düzey bir oyuncu. Takımımıza kattığımız için mutluyuz. Avrupa’dan çok önemli bir yıldızı Trabzon’a getirteceğiz demiştik. O transferi gerçekleştirdik. Takıma birkaç oyuncu daha kazandırmayı planlıyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Camiamıza bu yıl büyük sevinçler yaşatmak istiyoruz” dedi. 


Editör: TE Bilişim