Trabzon İdmanocağı Bayan Voleybol Kulübü, yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle sporcularının bazılarıyla yollarını ayrıma kararı almıştı. Ancak sporcular alacaklarından feragat ederek, takımda kalmak istediklerini belirttiler. 

İşte İdmanocağı'ndan konuyla ilglil olarak yapılan o açıklama;

Mutluyuz, gururluyuz biz bir aileyiz. Yolumuza başladığımız ekip ile bir bütün olarak, tam kadro ile  devam ediyoruz.

Sezon başında lig, kupa ve Avrupa kupa’larını düşünerek 14 kişiden oluşan bir takım kurduk. Gelişen süreçte; TVF Yönetimi, Türkiye Kupasını  iptal etti.

Bu durum İddia gelir kaybına neden oldu. Bu gelir kaybı bütçemizi olumsuz etkiledi. Bunun dışında sürekli iki arkadaşımızın yedek kalması bizi üzmekteydi. Devre arasına girdiğimiz bugünlerde  bu arkadaşlarımıza gelen talepleri değerlendirmek istedik.  Kulübümüz içindeki “AİLE” olgusu kendi çözümünü kendi üretti.

Hiçbir sporcumuz gelen tekliflere  rağmen gitmek hiçbir yere istemedi. Hiçbir sporcumuzda, arkadaşlarının gitmesine razı olmadı. Kulübün oluşan, gelir kaybını kendi alacaklarından feragat ederek telafi etmeyi teklif ettiler.

Yönetim kurulu olarak sporcu kardeşlerimizin görüşlerileri dikkate alarak voleybol takımımızın bir bütün olarak hedefe koşmasına karar verdik.

Ne mutlu bize ki;  “Bugüne kadar birkaç istisna hariç, karakterli sporcu toplulukları ile çalışma şansına sahip olduk.”  Bu gurur bize yeter.