Acıbadem Erkekler Voleybol 1. liginde mücadele eden Karadeniz'in tek takımı Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübü..

Lise takımı iken durdurulamaz yükselişe geçen Torul Gençlik, 4 sene üst üste lig geçerek adını 1. lige yazdırdı. Acıbadem Erkekler Voleybol 1. liginde 4. yılını geçiren mucize takım geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe'yi kendi sahasında 3-2 ile mağlup etmeyi başardı.

Lige çıktığı ilk sezon Avrupa ve Türkiye'de ki namağlup İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u İstanbul'da mağlup eden ve yine o yıl Beşiktaş'ı mağlup ederek küme düşüren Karadeniz ekibi ligde Galatasaray, Fenerbahçe gibi ekiplerden de puan almayı başardı.

Alt yapısına da önem veren ve ilçede ki genç yeteneklere voleybol sevgisini aşılayan kulübün Yardımcı Antrenörü ve Alt yapı sorumlusu Ümit Terzi 4 senenin ardından müjdeyi verdi.

MİLLİ TAKIMA SPORCU GÖNDERİYORUZ

Anadolu da bulunan yetenekli sporcuları keşfetme adına düzenlenen Anadolu yıldızları turnuvası Rize ilinde yapıldı. İlimizi Torul Namık kemal ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Torul gençlerbirliği spor kulübü minik takımı temsil etti Milli takım antrenörlerinde takip ettiği müsabakalarda oynadığı oyunla büyük beğeni toplayıp grub birincisi olmasının yanında Sporcularından Metehan Bostanoğlu ve Halil Akman adındaki 2 sporcumuzda milli takım gelişim kampına davet edildi.

Terzi, Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

İlkokul 3.sınıftan başlayarak oluşturduğumuz alt yapımızda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda minik ve yıldızlarda ili temsil etme hakkı kazandık ilde maç yapacak okul ve kulüp olmadığı için sporcu bulmakta ve iyi hazırlanma gibi sıkıntılara rağmen grubumuzda başarılı olduk aynı sporcularla yarı finallerde de aynı başarıyı göstermeye çalışacağız rakiplerimiz il karması ile gelirken bizim ilde diğer okullarda takım çıkmadığı için biz sadece Torul karması ile gitmenin sıkıntısını yaşıyoruz inşallah önümüzdeki yıllarda altyapı çalışmaları diğer okullara da yayılır altyapıdaki sporcularımızın öncelikle iyi bir insan sonra iyi sporcu olma hedefi ile kulüp olarak sınav döneminde olan öğrencilerimize özel dersler verdirerek derslerinde de aynı başarıyı göstermeleri için çalışıyoruz.

Özel Haber: Hasan Yılmaz / HaberTS
Editör: TE Bilişim