Bilgilendirme toplantısına Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ile kamu kurumları müdürleri ve basın mensupları katıldı.

"TRABZON ÜLKEMİZİN SPOR BAŞKENTİ"

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Okul Spor Federasyonu Başkanı Karakullukçu, “Uluslararası organizasyon anlamında Trabzon’un şöyle bir özelliği var; Bunu herkes takdir ediyor. Trabzon malzemecisinden, teknik personeline, güvenlikçisinden, sağlık personeline Türkiye’nin en tecrübeli ili. Ülkemizin spor başkenti. Şehrimiz bütün unsurları ile organizasyona destek oluyorlar. Trabzon EYOF’a ev sahipliği yaptı. Sonrasında uluslararası Okul Sporlarının Organizasyonu olan Hentbol Şampiyonasını burada yaptık. O da dünyaya örnek teşkil etti. Biz bu bilgiler ışığında 16.’sı gerçekleşecek organizasyonu en iyi şekilde Trabzon’da gerçekleştireceğiz. Biz 8 Temmuz itibariyle organizasyona start veriyoruz. Yurt dışı katılımları 10 Temmuz’da yapılacak. En yüksek katılım kitlesine ulaşıyoruz. Eskisiyle kıyasladığımızda yüzde 100’lük bir artış var. Ayın 12’sinde Hayri Gür Spor Salonu’nda açılış seremonisi ile organizasyonu start verilecek. Kapanış programında bayrağı Fas’a teslim etmiş olacağız” dedi.

FEVZİ: "TRABZON’U 2 BİN 500 DÜNYA GENCİNE TANITACAĞIZ"

Karakullukçu’nun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un spor organizasyonları anlamında tecrübesine dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “Bizim büyük tecrübemiz var. O tecrübeyle beraber organizasyonun iyi geçeceği kanaatindeyim. Bize düşen görevler daha önce EYOF’da olduğu gibi her şeye hazırız. Böyle bir gecikme katiyetle söz konusu değil. Bugüne kadar 5 kez toplantılar yapıldı. Ben mesela basit bir şey söyleyeyim. Biz bütün otobüs filomuzla her türlü emre amadeyiz. Bize verilecek görevleri aynen sürdürmeyi garanti etmiş durumdayız. Eksiklik, gediklik ne olursa olsun hepsini yerine getirmeye hazırız.

Billboardlarımız, raketlerimiz hepsi emirlerinde. Bütün bez afişlerimiz emirlerinde. Ayın 15’i önemli zaman. Burada şehrin tanıtımı önemli. Şehrin nasıl tabiata sahip olduğunu o 2 bin 500 dünya gencine tanıtacağız. Halkın katılımı tabi ki sevindirici olacaktır. İnternet sitelerinde, gazetelerde, yerel televizyonlarda duyuruları yapacağız. İmkanlarımızın iyi olduğu kanaatindeyim. Hiçbir eksik gedik, bize düşen programlanın dışında işler de olsa karşılamaya hazırız” dedi.

"ÖĞRENCİLER TURİZM ELÇİSİ OLACAK"

Vali Yavuz ise, “40 ayrı ülkeden 2 bin 500 sporcu ve teknik heyet ilimizde misafir olacak. Daha önce yapılan bu çalışmalar neticelendi. Tanıtım en önemli konu. Şu husus önemli; sporcularımız lise yaş grubunda olduğu için 40 ayrı ülkeden gelecekleri için yanlarında teknik heyet dışında belki çok katılım olmayacak. Yerelde Trabzon ferdi sporlara önem veren bir il olduğu için iyi bir tanıtımla ailelerin sevk edilmesi noktasında dinamizm oluşacaktır. Brezilya’da 273 öğrenci gelecek. Bunların her birine yöresel ürünlerden, bölgemizin illerinden ürünler tercih etmek suretiyle ilimizi tanıtıcı broşür, cd vermek suretiyle Trabzon’u ve bölgeyi tanıma fırsatı verip ülkemizin tanıtıcı turizm elçisi yapabilirsek en büyük katkı bu olacaktır. Hiçbir eksiğimiz yoktur. Tabii ki ufak tefek sorunları çözecek kapasitemiz var” dedi.

Bilgilendirme toplantısında son olarak ise Bakan Soylu bir konuşma yaptı. Bakan Soylu, “11 ile 18’i arası çok önemli adım atacağımız aşikardır. 40 ülkeden 2 bin 500 katılımcının Trabzon’da olacağı ve her birinin 10 spor branşında yarışacağı ve bununla birlikte hem şehrimizin havasını teneffüs edeceği hem de bu şehrin çok uzun zamandan beri çok önemli özelliği olan spor havasıyla buluşacağı organizasyona ev sahipliği yapacağız” dedi.

"TRABZON BİR SPOR ŞEHRİDİR, SPOR KENTİDİR"

Bakan Soylu, Trabzon’un bir spor şehri olduğuna dikkat çekerek, “Trabzon bir spor şehridir, spor kentidir. Trabzon’a her türlü spor aktivitesi yakışır. Trabzon bunlardan istifade eder. Hep birlikte bir taraftan belediyelerimiz, üniversitelerimiz kredi yurtlar kurumu, hep birlikte bunu fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Önümüzde 17-18 günlük zaman dilimi var. Bunu çok iyi şekilde şehirle bütünleştirebiliriz. Her türlü hazırlık yapılmış durumda. Bütün hazırlıklar titizlikle hazırlandı. Herkes, ne eksik varsa bu şehir çok güzel bir şekilde GYMNASİADE’yi bitirme kabiliyetine sahiptir. Çok güzel tesisleri olan bu tesisler içinde önemli bir spor anlayışı ikame eden bu süreci iyi yöneteceğimiz kanaatindeyim. Spor Trabzon’un işidir, organizasyonda Trabzon’un işidir. Eksik olan yerlerde sonuna kadar devredeyiz. Organizasyonlarda eksik olur mu? Ama önemli olan onu kapatacak olan insanların mücadelesidir. Buradan giden insanlar her biri Trabzon lezzetiyle gitsin istiyoruz. İnsanımızın, doğamızın, yemeklerimizin, misafir perverliğin lezzetiyle gitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim