Lise yıllarında hentbol oynayarak spor hayatına başlayan Kara Melek lakaplı Sabriye Şengül, sert oyunuyla arkadaşlarına zor anlar yaşatmasının üzerine hocası tarafından,  “sen hentbolu bırak boksa başla” diye uyarıldı. 

BİR RÜYAYLA BAŞLADI

Şengül, “hentbol hocamızın beni uyardığı gece rüyamda boks oynadığımı gördüm. Gördüğüm rüyayı imam dayıma anlattım ve ertesi gün Trabzon Belediyesi’nde boks hayatıma start verdim. Boksa ilk başladığım dönemde, şuan olduğu gibi büyükler ve küçükler diye ayırım yoktu. 6 ay sonra çıktığım ilk maçımda büyüklerle dövüştüm.” şeklinde konuşarak boks hayatına başlangıcını özetledi.

2006 yılında ilk Türkiye şampiyonluğunu elde eden Sabriye Şengül, sakatlığı nedeniyle 1 yıl müsabakalara çıkmadı. Şengül o dönem hakkında ”istesem dövüşürdüm ama rezil olmamak için 2007 yılında dövüşmedim. 2008 yılında geri döndüm ve yine şampiyon oldum” dedi.

BU MAÇI ALACAĞIM

Hem normal boks hem kick boks lisansına sahip Şengül, 2013 yılında profesyonel  kick boks hayatına başladı. Başarılı hocası Salih Süer nezaretinde Trabzon Belediyesi’nin salonunda idmanlarını sürdüren Şengül, Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Şampiyonlar Kick Boks Ligi Gala Gecesi’nde oynanacak maça bütün gücüyle hazırlanıyor. 

Amatör boks hayatında 150’nin üzerinde müsabakaya çıkan ve hiç nakavt olmayan Şengül, İstanbul’da Laura Torre ile oynayacağı maç öncesi, “mutlaka kazanacağım. Ben nakavt etmekten çok görsele önem veren seri bir boksörüm. Teknik oynayarak Trabzon’a ve Türkiye’ye bu gururu yaşatmak istiyorum.“ dedi.

TRABZONSPORLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Fanatik Trabzonsporlu olduğunu ifade eden Şengül, ” amatör boks dönemimde Fenerbahçe Tesisleri’nde çalışırken bile, gururla Bordo-Mavi malzemelerimi giyiyordum. Bu nedenle Trabzon dışında çok fazla da çalışmadım. Şehrimi çok seviyorum ve Trabzon’da maçlarıma çok daha iyi şekilde hazırlanıyorum. İdmanlarda ve maç öncesinde giydiğim Trabzonspor formaları beni ekstra motive ediyor. “ dedi.

Şengül, İstanbul’da oynanacak maç öncesinde Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile de bir görüşme yaptı. Şengül sosyal fan sayfası üzerinden,” bugün Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne misafir oldum. Bana yakın ilgi gösteren sayın başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere, Sayın Mehmet Terzi ve diğer çalışanlara gönülden teşekkür ederim” şeklinde mesaj yayınladı.












Editör: TE Bilişim