Kastamonu Küre Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 5. Küre Kilim Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türkçe adı Karma Dövüş Sanatları olan, Mixed Martial Arts (MMA) 1. Lig 1. ayakta mücadele eden Trabzon takımı Mehmet Fight Akademi yarışmalara damgasını vurdu. Trabzon takımı Turnuvada 3 altın, 2 gümüş, 4 Bronz madalya kazandı.

Türkiye MMA Federasyonu başkanı Ali Arık’ın Küre İlçesindeki (MMA) karma dövüş müsabakalarını organize ederek Türkiye’de ilk kez ligin başlangıcını yaptılar. Ağustos ayında yapılan (MMA) Karma Dövüş Sanatları Müsabakası Süper Lig Turnuva Maçlarına Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Antalya ileri yanı sıra yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 200 sporcu katıldı. Turnuvaya Trabzon adına Mehmet Fight Akademi Antrenörleri Mehmet Malkoç ve Bedrettin Yıldırım eşliğinde 10 sporcu ile katıldı.
Trabzon Takımı, Elit kategorisinde 71 kg’da Uğurcan Kaplan ve 105 kg ağır sıklette Ali Celebi 1. Olurken, 78 kg’da Serkan Kurt 2. oldu. Light kategorisinde ise 86 kg’ da Ömer Akbaba 1., 78kg’da Adem Kaan Erosmanoğlu 3., 71 Onur Muhcu 3.oldu. Gençler Light kategorisinde 65 kg ‘da Abdullah Bayraktar 2., 78 kg’da İlhan Yılmaz 3., 56kg’da Muhammet Mustafa Öztürk 3. Oldu. Ligin ikinci Ayağı önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak olan turnuva ile devam ederken sporcular bu maçalarda alacağı puan ve derecelerle milli takıma seçilip uluslar arası turnuvalarda boy gösterecekler.

Mehmet Fight Akademi Antrenörleri Mehmet Malkoç, (MMA) Sporu, diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş mücadele teknikleri içeren, tam temas mücadele sporu olduğunu belirterek ”Dünya da UFC, STRİKEFORCE ve PRIDE gibi organizasyonlar sayesinde daha evrensel ve popüler bir spor haline gelen MMA’nın birçok ülkede en hızlı gelişen spor oldu. Arık, Randy Couture, Lyoto Machida, Ronda Rousey, Georges St Pierre, Fedor Emelianenko, Anderson Silva ve diğer birçok şampiyon bu sporun yıldızları arasında ve çokça tanınıyor. Türkiye’de bu maçlar lig olarak ilk defa Küre’de yapılan (MMA) Süper Lig Turnuva Maçları ile yapıldı. Biz turnuvaya 10 sporcu ile katıldık. Çalışmalarımıza 3 ay önce başlamıştık ve bunun mükafatını aldık. Lig boyunca birçok maç var, sporcularımızı sürekli hazır tutuma çalışıyoruz. Burada Trabzon’u laikiyle temsil ettiğimize inanıyorum. Hedefimiz lig boyunca çok puan toplayarak, mili takıma sporcu vererek, Trabzon ve Türkiye’nin adını yurt dışında daha çok duyurmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim