Londra Olimpiyat Oyunları'nda sonucu merakla beklenen atletizm erkekler 100 metre finalinde Jamaikalı Usain Bolt, 9.63'lük derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak bu dalda üst üste ikinci kez altın madalya kazandı. 

Olimpiyat Stadı'nda yapılan yarışta Bolt, müthiş bir performans göstererek 100 metrede üst üste 2. olimpiyat şampiyonluğuna ulaşırken, ikinci sırayı Jamaikalı Yohan Blake 9.75 ile elde etti. Üçüncülük ise 9.79 ile ABD'li Justin Gatlin aldı. ABD'li Tyson Gay ise 9.80 ile 4. oldu. 

Bu dalda eski olimpiyat rekoru da Pekin 2008'de 9.69 ile yine Usain Bolt'a aitti. 

100 metrede ikinci olan Yohan Blake ve Justin Gatlin de kişisel en iyi derecelerine imza attı. 

-Üst üste kazanan 2. sporcu oldu- 
Usain Bolt, olimpiyat oyunları tarihinde 100 metreyi üst üste kazanan ikinci atlet oldu. Daha önce ABD'li Carl Lewis, 1984 ve 1988'de üst üste 100 metrede altın madalyaya ulaşmıştı. 

Bolt, 2008 Pekin'den sonra, 2012 Londra'da da altın madalyaya ulaşıp, Lewis'in rekorunu egale etti. 

-Bolt'tan şampiyonluk turu- 
Bolt'un yarışı kazanmasıyla Olimpiyat Stadı'nda büyük bir coşku yaşandı. Bolt, yarıştan sonra Jamaika bayrağını alıp vatandaşı Blake ile tribünleri dolaştı ve sevgi gösterilerine karşılık verdi. 

-Olimpiyat Stadı'nda büyük coşku- 
Olimpiyat Oyunları'nın en çok ilgi gören yarışı olan atletizm erkekler 100 metre müsabakasında Olimpiyat Stadı'nda büyük bir coşku yaşandı. 

Olimpiyat Stadı, diğer günlerde olduğu gibi tamamen dolarken en büyük coşku 100 metre yarışında gözlendi. 

Yarışın başlangıcı öncesi, statta büyük bir sessizlik yaşanırken yarışın başlamasından sonra da tribünleri dolduran 80 bin kişi birden ayağa kalkarak muhteşem ''10 saniyeyi'' büyük bir heyecan ve tezahüratlarla izledi. 

Bu arada medya mensupları da 100 metre finalinin olduğu gün adeta Olimpiyat Stadı'na akın etti. Basın tribününde yer bulamayan gazetecilerin bir bölümü ayakta izlemek zorunda kaldı. 
Editör: TE Bilişim